用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想要 : 退學信 sample
go

想要 : 退學信 sample

請問邊位媽咪有退學信嘅 sample 呢 ?
因本人要搬屋 , 所以要求退學 , 如有的話麻煩請 pm 俾我呀 !!!

醒目開學勳章

原帖由 Mattb 於 09-1-23 17:02 發表
因本人要搬屋 , 所以要求退學 , 如有的話麻煩請 pm 俾我呀 !!!

Surprise!  Where do you go?

簽名被屏蔽

I want it too. Could you please PM me if you have one?

Many thanks.

原帖由 Mattb 於 09-1-23 17:02 發表
2005年9月1日出生的Ryan重2.95kg, 係飲全人奶到21個月大的。而家已經有29磅5安士重喇!
9月1日 2.95Kg / 9月 10日 3.12Kg / 9月 15日 3.3Kg / 9月 17日 3.46Kg / 9月 24日 3.75Kg / 10月7日 4.44Kg / 10月20日 4.99Kg /11月18日 6.50Kg / 12月03日 6.62Kg / 1月17日 7.31Kg / 9月12日 9.50Kg / 10月28日 10.00Kg / 1月2日 11.00Kg / 4月20日 12.00Kg

卓衡媽咪 ,

你唔洗擔心 , 要搬果個唔係我 , 係我細佬 (即係譚倬軒個表弟要退學啫) , 所以我咪幫我細佬問下有冇人有退學信嘅 sample 囉 , 唔知你有冇呢 ? 有就請 pm 俾我吖 , Tks.

原帖由 卓衡父母 於 09-1-23 17:38 發表

Surprise!  Where do you go?

請各位幫幫忙呀 , 急要退學信 sample 呀 , 唔該

我都想要退學信sample, 如果可以pm比我.
謝謝!
;-)

No need to wait for PM.  I just google 退學信 and found below sample.  Hope this can help parents to free seats eariler for those on waiting list.

退

學生編號 : #xxx
學生姓名 :  xxx

: xxx小學
校長,
您好!本人的女兒xxxxxxx日獲
貴校取錄,但因同時間獲得另一間離家較近的學校取錄,為了方便孩子的上下學,我們最後選取了這間學校。特發此信,通知取消學位,以便貴校可以盡早安排其餘備取生入讀。
再一次多謝
貴校給予我女兒機會。
祝 教安
xxx
家長
xxxx
xxxx

mansumbb ,

真係好多謝你嘅幫忙 , 萬分感激  

原帖由 mansumbb 於 09-2-5 09:07 發表
No need to wait for PM.  I just google 退學信 and found below sample.  Hope this can help parents to free seats eariler for those on waiting list.

退學通知書

學生編號 : #xxx
學生姓名 :  xxx

致   ...

原帖由 Mattb 於 09-2-5 09:42 發表
mansumbb ,

真係好多謝你嘅幫忙 , 萬分感激  

You're welcome.  Indeed I need one also.  The letter is so short that I think no harm to post it here, instead of PM.

醒目開學勳章

OIC!  BK 轉了個system﹐我不是太熟如何使用pm﹐上次你問我有關校褸的pm﹐我一月二號先看見和有reply﹐但好似send唔到﹐直至在此才遇到你。

Anyway, 祝你心想事成﹐譚倬軒快高長大﹑學業進步和一家人開開心心。

原帖由 Mattb 於 09-2-4 15:50 發表
卓衡媽咪 ,

你唔洗擔心 , 要搬果個唔係我 , 係我細佬 (即係譚倬軒個表弟要退學啫) , 所以我咪幫我細佬問下有冇人有退學信嘅 sample 囉 , 唔知你有冇呢 ? 有就請 pm 俾我吖 , Tks.

...

卓衡媽咪 ,

我都祝你一家身體健康 , 牛年事事順利 , 卓衡聰明伶俐 , 學業進步 !!!!

原帖由 卓衡父母 於 09-2-5 11:47 發表
OIC!  BK 轉了個system﹐我不是太熟如何使用pm﹐上次你問我有關校褸的pm﹐我一月二號先看見和有reply﹐但好似send唔到﹐直至在此才遇到你。

Anyway, 祝你心想事成﹐譚倬軒快高長大﹑學業進步和一家人開開心心。

...

我都想要退學信sample, pls pm or email me, thanks!

email: [email protected]

could you pls send to me
[email protected]

我都想要退學信sample, 如果可以pm比我.
謝謝![email protected]

may i have the letter too, thanks a lot!

Would you please give me a copy too.
thx

我都想要退學信sample, 如果可以pm比我謝謝!

Would you please give me a copy too.

thx

我都想要退學信sample, 如果可以pm比我謝謝!