用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 有冇人想學phonics
go

有冇人想學phonics

有冇小朋友想學phonics,我囡囡現在一個人學緊,想同佢找個伴,讓她可以開心愉快地學習,二來可以便宜一點.

其實我而家個小朋友係揾姐姐補習,囡囡補得都幾開心,學到都幾多嘢,囡囡之前都請了最少六個補習老師,個個都坐唔定,又唔肯讀,總之起初就不合作,可能這個老師有方法,而且以前有教過大班的phonics,所以可以控制到個囡,而家她知道老師來家補習都會坐定定,好開心地學,有時會問姐姐幾時嚟,所以我都幾佩服個姐姐 而且嗰姐姐又好心機教,所以我覺得值得推介給大家,她可以全堂用英文教,
之前我補過很多phonics course,如我在jollykingdom學,一小時就要200元(還要一星期參加三天課程才享有這個價錢)一堂也只是教一個音,打算學完要三年
我問過老師,她打算會全用英語授課,每次內容包括教授7個音,她會以唱歌形式教授,讓小朋友愉快學習,容易上口....
即是26個音用4-5堂就教完了,應該第6堂就可以教雙音,如有時間就會教授日常會話唱歌,等.....如有任何想加插在課堂中的可以再商討

囡囡今年三歲10個月,會在九龍灣附近

I am interested. Can you give me pm or phone no. so that I can contact you?
Thanks

Jolly Phonics for kids

我都想問呀! 有冇小朋友想學Jolly Phonics 呢?
我幫4.5 歲囡囡報咗, 6-8人就馬上開班, 還欠3人.

地点: 紅磡聖匠堂中心
時間: 星期六 10:00-11:00a.m.
收費: $1,080/12堂  -- 1期  ( 已包教材), 全個課程4期,
         有証書
導師: 外籍人仕      

內容:用圖畫和故事幫小朋友記住D音,
        令小朋友容易掌握,好玩又不沉悶!

請向顏小姐查詢  tel: 9882-8143
報名: 植姑娘   tel: 2362-0301( 話報Jolly phonics)

快D 報名啦! 手快有, 手慢.........
如有疑問請向顏小姐查詢.

原帖由 pui5867 於 09-2-6 02:23 發表
有冇小朋友想學phonics,我囡囡現在一個人學緊,想同佢找個伴,讓她可以開心愉快地學習,二來可以便宜一點.

其實我而家個小朋友係揾姐姐補習,囡囡補得都幾開心,學到都幾多嘢,囡囡之前都請了最少六個補習老師,個個都坐唔 ...

Could you please pm the info e.g. date/time, location & fee etc.

Please PM me the details.
eg. date/time, location & fee etc.
Thanks.

請問係邊區同幾錢一堂呀?

其實我而家個小朋友係揾姐姐補習,囡囡補得都幾開心,學到都幾多嘢,囡囡之前都請了最少六個補習老師,個個都坐唔 ...

I would like to know more details.

thank u.

pui5867,
我都想知多d詳情, 可否 pm 給我, 謝謝.

請問幾錢堂呀?請給我多些資料
謝謝

please kindly send me the detail,

e-mail: [email protected]

請各位媽咪check pm

回覆 # 的文章

我女女快3歲,want to join phonics,may i know detail?I live near KLN Tong.Thankx!:loveliness:

Pls pm me the contact no., Thank You

Could you please to pm me the details. Thanks!

please kindly send me the detail,
[email protected]
thanks

Pls check pm. thx !

hi pui5867,

i also interest about inf, pls send me details, thanks!

email: [email protected]

website

請問有無website可提供睇下多d資料呢?  thanks
原帖由 LIZTZE 於 09-2-6 09:17 發表
Jolly Phonics for kids

我都想問呀! 有冇小朋友想學Jolly Phonics 呢?
我幫4.5 歲囡囡報咗, 6-8人就馬上開班, 還欠3人.

地点: 紅磡聖匠堂中心
時間: 星期六 10:00-11:00a.m.
收費: $1,080/12堂  -- 1期  ( 已包 ...

Dear Pui5867,

I am interested, pls send me the information.
Thanks a lot...
[email protected]