用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖瑪加利大幼稚園係咪一間好學校??
go

聖瑪加利大幼稚園係咪一間好學校??

我無乜朋友認識哩間學校.. 有無人可以分享下???

似乎真係無乜人認識bor..
原帖由 iadalovebb 於 09-2-6 15:08 發表
我無乜朋友認識哩間學校.. 有無人可以分享下???

去過呢間面試, 因為小學派位唔錯。
課程深淺唔知, 但聽過校長 BRIEFING, 話着重品德培養, 要小朋友學識『感恩』, 佢話識感恩嘅人就唔壞得去邊。

聖瑪加利大係一間好好既幼稚園

由校長到嬸嬸都好有愛心。採用活動教學,兩文三語至體能都好著重...

小朋友好開心o嫁...

你可以上佢個網頁睇睇...

聖大既小朋友從遊戲中學習, 個個小朋友都好enjoy返學既時間, 去佢哋既網頁睇吓, 佢哋有好多活動俾小朋友一邊玩一邊學習有關既知識, 個個小朋友都好開心架.

http://www.stmkg.edu.hk/html/frame.htm

i want to know any english /mandarin class per day??

原帖由 wheellun 於 09-2-9 11:20 發表
i want to know any english /mandarin class per day??

佢哋每個月有唔同既主題, 而唔同既主題會有3至5個唔同既學習區俾小朋友自己去選擇, (eg, 美術區, 語文區, 唱遊區等) 當然老師會從中引導小朋友去唔同既學習區, 唔會俾佢哋只去某一個區啦. 而每week有英文及普通話堂上既.

聽你甘講我就放心了,我都系同個女選擇左SMM,我覺得那裏D老師校長都OK啦,希望無選錯啦~~我最想個女讀得開心就OK了,我個女剛上N 1都不知哭了幾來,成兩個月啊,心痛死了
我愛BB

原帖由 25660859 於 09-2-10 00:26 發表
聽你甘講我就放心了,我都系同個女選擇左SMM,我覺得那裏D老師校長都OK啦,希望無選錯啦~~我最想個女讀得開心就OK了,我個女剛上N 1都不知哭了幾來,成兩個月啊,心痛死了 ...

放心啦, 聖大既教職員個個都好有愛心同耐性架, 這間學校有好大既吸引力架, 個個小朋友都好期待返學既日子.

I agree that 學識『感恩』is important.

原帖由 mansumbb 於 09-2-7 09:37 發表
去過呢間面試, 因為小學派位唔錯。
課程深淺唔知, 但聽過校長 BRIEFING, 話着重品德培養, 要小朋友學識『感恩』, 佢話識感恩嘅人就唔壞得去邊。