用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人報左九龍靈糧堂及劍鳴n1呀?
go

有無人報左九龍靈糧堂及劍鳴n1呀?

之前收到靈糧堂回條話正在辦理手續,打電話問就話1月會收到信,2月會面試,但而家都無消息,你地有無人報左呀,情況如何呀?
另外,劍鳴1月寄左表,到而家都無消息,你地有無人報左呀?知唔知咩情況呀?

Just called Keenmind yesterday, the lady said they will sent out letter by the end of Feb, interview will be on March 7.  I always find their staff very impolite, or not very helpful.  I just wanted to confirm if they have received my application, but the staff only said BLUNTLY, "  if you don't receive any letter by the end of Feb, then call back, wouldn't that be too late? Couldn't they just take the time to take a quick check? and give us a reassuring answer?
原帖由 evapan 於 09-2-4 10:35 發表
之前收到靈糧堂回條話正在辦理手續,打電話問就話1月會收到信,2月會面試,但而家都無消息,你地有無人報左呀,情況如何呀?
另外,劍鳴1月寄左表,到而家都無消息,你地有無人報左呀?知唔知咩情況呀? ...

我都未收到九龍靈糧堂既信~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

報了劍鳴, 未收到回覆

我 BB 讀緊今年 N1(小組班), 我上靈糧堂網頁見到資料如下,

※本園現正接受2009/10年度新生報名,
 詳情如下:
 報名日期:幼兒班(2歲8個月班)/插班生
      -2008年11月6日前
      (本園已於2008年11月8日完成
       第一輪接見新生程序,如有後補
       學位,將於2009年2月再約見。)

小組班(2歲班)
      -2009年2月20日前

我都報左呢兩間又係之前收到靈糧堂回條話正在辦理手續,其他咩消息都無!!!!

你地報學前班定K1呀, 我表弟讀今年K1, 舊年已經INTERVIEW(11月)及收左喇

昨天已收到九龍靈糧堂的信, 2月21日上午11:30 interview!!

原帖由 snakeson 於 09-2-7 10:34 發表
昨天已收到九龍靈糧堂的信, 2月21日上午11:30 interview!!

我都收倒靈糧堂的信啦 有無人知會點in架?

我個女都收到九龍靈糧堂的信, 2月21日上午09:00 interview ar...好早...

I also receive the letter from 九龍靈糧堂 (21 Feb, 2009 at 10:30 am).  I would like to know if they have any school bus service available as I am living in TKO.

elbb

原帖由 snakeson 於 09-2-7 10:34 發表
昨天已收到九龍靈糧堂的信,
2月21日上午11:30
interview!!

我想問一下大家, 點解會選擇靈糧堂?

我上次親身去交form, 一樣受到不禮貌對待.
首先去到reception 度, 個clerk, or director, 顧住自己做自己嘢, 當我冇到(雖然我叫咗唔該幾次). 等佢影完印, 先至黑面過來.
我拎錯咗form 俾佢, o係袋度搵right application form 時, 佢即講: 你寄過來啦, 唔遲架..
我都明, 但係我已經o係你學校嘞喎, 張form 係袋嘞喎, 點解仲要我返屋企寄啊?
結論: 個校舍幾大, 幾舒服. 但個reception 不禮貌. 我驚我個仔第日耳濡目染之下都會好似佢咁. 所以我唔會考慮呢間學校.
但係interview 個日會去, 當係玩下, 見識下.

原帖由 dch_07 於 09-2-4 10:46 發表
Just called Keenmind yesterday, the lady said they will sent out letter by the end of Feb, interview will be on March 7.  I always find their staff very impolite, or not very helpful.  I just wanted t ...

你地係咪報九龍靈糧堂今年九月開課既K1班或N1全日班呀, 點解你地咁遲報名既? 我上年十月已經interview 完喎???

原帖由 evapan 於 09-2-8 00:58 發表

我都收倒靈糧堂的信啦 有無人知會點in架?

Are you going to K1 or N1?  Can share what was the interview about?

網頁上說明 N1 班是2月20日先截止, 但 INTERVIEW 又好快 21日就IN!!

你係唔係有其他學校收了?

原帖由 dragonpork 於 09-2-9 11:59 發表
我上次親身去交form, 一樣受到不禮貌對待.
首先去到reception 度, 個clerk, or director, 顧住自己做自己嘢, 當我冇到(雖然我叫咗唔該幾次). 等佢影完印, 先至黑面過來.
我拎錯咗form 俾佢, o係袋度搵right applicat ...

我都係21/2 面試 N1 (九龍靈糧堂), 12:00

係, 冇錯. 有其他學校收咗. 我諗好多學校d staff 都唔會咁snobbish.
小朋友最叻就係有樣學樣. 或者好似我地話齋, 好嘢又唔見你咁快學識    

原帖由 snakeson 於 09-2-9 16:31 發表
你係唔係有其他學校收了?

原帖由 stephanielum 於 09-2-9 12:51 發表
你地係咪報九龍靈糧堂今年九月開課既K1班或N1全日班呀, 點解你地咁遲報名既? 我上年十月已經interview 完喎???

我報左n1,你可分享下interview的經驗嗎?