用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小朋友想學日文同普通話, 邊度學好呀
go

小朋友想學日文同普通話, 邊度學好呀

如題, 有冇好介紹呀

anyone know?

你可以試下QQ Club, 日文班課程系EKIMAE辦o既, 普通話班系BLOSSOMS EARLY MANDARIN.

原帖由 Little_cy 於 09-2-6 23:33 發表
anyone know?

原帖由 Hipuppy 於 09-2-8 15:16 發表
你可以試下QQ Club, 日文班課程系EKIMAE辦o既, 普通話班系BLOSSOMS EARLY MANDARIN.

QQ CLUB 是什麼來呀 ?

it's look like a kids club house, 入面有好多野學

你有冇係個到學過呀, 好吾好
原帖由 Hipuppy 於 09-2-8 15:16 發表

日文試過堂,都OK,不過後來覺得小朋友就算學o左,系香港o既環境都系用唔到,所以無報到.
普通話我等緊星期六候補,等o左幾個月都無位,我覺得學普通話會有用o的,而且老師教得好好(其實我未見過準備得咁足o既普通話班),宜家我想試o下自組星期日下晝,你有興趣嗎?

原帖由 Little_cy 於 09-2-11 10:59 發表
你有冇係個到學過呀, 好吾好

我有興趣呀, 不過星期日我吾得呀
原帖由 Hipuppy 於 09-2-11 20:51 發表
日文試過堂,都OK,不過後來覺得小朋友就算學o左,系香港o既環境都系用唔到,所以無報到.
普通話我等緊星期六候補,等o左幾個月都無位,我覺得學普通話會有用o的,而且老師教得好好(其實我未見過準備得咁足o既普通話班),宜 ...