用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 住荔景可以去邊間讀幼稚園呀????請幫幫忙 ...
go

住荔景可以去邊間讀幼稚園呀????請幫幫忙

你地好,我剛剛搬左去荔景,但唔知邊到有幼稚園﹖都唔知邊間好﹖唔知點算呀!請你地幫幫手呀!

德貞~~~~ very good
我有兩個朋友個仔女讀呢間
原帖由 P女 於 09-2-9 11:22 發表
你地好,我剛剛搬左去荔景,但唔知邊到有幼稚園﹖都唔知邊間好﹖唔知點算呀!請你地幫幫手呀!

SORRY , 德貞係 lai chi kok
原帖由 bonnie1103c 於 09-2-9 14:20 發表
德貞~~~~ very good
我有兩個朋友個仔女讀呢間

我都係住荔景嫁,我個仔宜家讀緊啟思幼稚園(華景)K1,讀上午校係唔使俾學費嫁!!因有學卷制MA~~每個月淨係俾$190茶點費同$570校車費,D MISS 好有愛心,連我個仔屋企係小惡霸都攪得掂~可考慮呀!

俾個網址你參考下http://www.creative.edu.hk/12-school/wahkan/index.html
提多句~千萬不要報荔景郵局果間,好差

多謝曬你哋的意見!搭校車,未可以去美孚讀哦,唔知美孚又有冇好的學校,我聽講啓思d學生出離好冇紀律的。

你係讀n班or k班呢?

n班 - 可以諗嘉心
k班 - 可以諗宣美

其實美孚o個幾間都係一般屋村學校黎, 除咗有間朗思係盈暉臺, 但學費要成3千幾都唔平.

你係讀n班or k班呢?

n班 - 可以諗嘉心
k班 - 可以諗宣美

其實美孚o個幾間都係一般屋村學校黎, 除咗有間朗思係盈暉臺, 但學費要成3千幾都唔平.

我媽咪以前係美孚做野, 佢有好多客d小朋友係佳寶讀都ok, 我因囝囝要k2轉過黎讀, 我就打去問左得下午班
籮仔不經不覺已6歲啦, 今年升小一啦!

讀K1,唔知邊間好,唔知幾時開始報名,我想BB讀上午校,唔知要比幾多錢。

唔知嘉心好唔好呢﹖嘉心有冇半日班家﹖

回覆 # 的文章

討論區的大部份媽咪(7成)話嘉心不好, 地方細,不乾淨,玩具殘舊, 老師校長說話不得體.

但有部份媽咪的子女在內讀書, 覺得他們很開心, 每日回來也唱歌, 學到英文生字. (但他們也不考慮在這間讀k1).

我也報了Jan/10 n1, 但未面試, 初步接觸的老師也幾好和有愛心.

請有子女讀嘉心的媽咪分享一下.

也請問有子女讀啟思的媽咪, 他們的功課是否很淺, 英文和普通話好嗎?

回覆 # 的文章

嘉心有半日班, 但以前下午班無英文學, 今年未定.

出年k1, 今年9-11月要報.

荔景風景樓地下有間新幼稚園都幾靚設備幾好,不防望望啦!我都同個仔報咗。6月19日老師話有開放日。

荔景邨有新幼稚園--善正幼稚園2010年9月才開

荔景邨有新幼稚園

善正幼稚園
地址:荔景邨風景樓地下8號
電話:28689936
website:www.sck.edu.hk

有免費校車,

Think in Nob Hill is a good school. My son is studying there. Teachers (including local, NET and Putonghua) are caring.  3740 per month.