用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 今日註冊了!! 你地訂幾多校服呀?
go

今日註冊了!! 你地訂幾多校服呀? [複製鏈接]

女生:

裙 X2
運動服 X2
藍色冷外套 X 1
白線衣 X1
校帽 X1
校tie x 2

夠唔夠呢?
   0    0    0    0

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

醒目開學勳章

Agreed.  I think two sets of sports suit should be enough.

原帖由 mansumbb 於 09-2-10 12:13 發表
Same plan as yours.

醒目開學勳章

That's good, so I have already get the correct color for my daughter who is assigned to NCB!

原帖由 chachalai 於 09-2-9 15:31 發表
原來A班紅色, B班桃紅色, C班粉紅色, D班橙色

Same plan as yours.

原帖由 yamiyami 於 09-2-9 15:06 發表
女生:

裙 X2
運動服 X2
藍色冷外套 X 1
白線衣 X1
校帽 X1
校tie x 2

夠唔夠呢?

Thanks a lot! I overlooked this as well.

原帖由 chachalai 於 09-2-9 17:31 發表
番學校訂好似方便d wor, 因為校服裙係"北角萬紅"造, 但運動服/白線衫/藍色冷外套係"灣仔約瑟"造, 番學校訂可以一次過攪掂晒, 唔洗自己兩間撲 (訂及攞)

...

原帖由 chachalai 於 09-2-9 17:31 發表
番學校訂好似方便d wor, 因為校服裙係"北角萬紅"造, 但運動服/白線衫/藍色冷外套係"灣仔約瑟"造, 番學校訂可以一次過攪掂晒, 唔洗自己兩間撲 (訂及攞)

...

係wor, 原來分開架..你唔講我都無為意tim, thx..

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

番學校訂好似方便d wor, 因為校服裙係"北角萬紅"造, 但運動服/白線衫/藍色冷外套係"灣仔約瑟", 番學校訂可以一次過攪掂晒, 唔洗自己兩間撲 (訂及攞)

原帖由 yamiyami 於 09-2-9 16:32 發表
唔該哂...不過其實番學校訂校服同我直接去北角訂, 有咩分別呢?

唔該哂...不過其實番學校訂校服同我直接去北角訂, 有咩分別呢?

NCA = Nursery Class A 班, 所以係紅色   

原帖由 yamiyami 於 09-2-9 15:56 發表

你打去學校問呀? 呀囡係NCA pm班, 即係咩色呀?

原帖由 chachalai 於 09-2-9 15:31 發表

你打去學校問呀? 呀囡係NCA pm班, 即係咩色呀?

關於校呔

原帖由 chachalai 於 09-2-9 15:29 發表
我打左去學校問, 原來逢星期一, 三, 五全校學生都著運動服架, 我估我地會訂2條裙, 3套運動服, 驚天氣潮濕時d衫難乾

我打左去學校問, 原來逢星期一, , 五全校學生都著運動服架, 我估我地會訂2條裙, 3套運動服, 驚天氣潮濕時d衫難乾

原帖由 yamiyami 於 09-2-9 15:22 發表

你快d 去校網睇下, 有小朋友著校服個樣架...校網話好似憑1,3,5上運動堂...

原帖由 chachalai 於 09-2-9 15:20 發表
唔知一星期有幾多日著運動服呢?

你快d 去校網睇下, 有小朋友著校服個樣架...校網話好似憑1,3,5上運動堂...

一星期有幾多日著運動服呢?

原帖由 yamiyami 於 09-2-9 15:06 發表
女生:

裙 X2
運動服 X2
藍色冷外套 X 1
白線衣 X1
校帽 X1
校tie x 2

夠唔夠呢?

‹ 上一主題|下一主題