用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 好o既普通話playgroup(自組星期日班,仲欠兩個小朋友) ...
go

好o既普通話playgroup(自組星期日班,仲欠兩個小朋友) [複製鏈接]

有無媽媽有興趣自組星期日普通話playgroup(3歲以下)?

我同個女排緊QQ Club星期六waiting,但上下晝都未咁快有位,星期日上晝有新班開,但我o地要返教會,如果下晝就OK.

導師有普通話一級水平,做足準備功夫,我試堂o既時候見o的小朋友都學得幾好(數字 顏色形狀 身體部分都自己講得出),有興趣PM我啦!

0    0    0    0

有無人有興趣?

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

如果同東山比,我就覺得抵好多,$220一個半鐘,導師帶唱游同遊戲差唔多一個鐘,又有茶點同美勞,仲派埋詞語表,返屋企可以上網聽錄音 .因為星期六好full, 所以想自組星期日下晝(佢地星期日下晝未有班開).
五歲半QQ Club都有普通話班,英文班聽講都幾好(星期六下晝有故仔聽,免費o架!).
保良局就認真麻麻啦,N年前同大女上過暑期唱遊班,個導師系一個做暑期工o既妹妹仔,完全唔識帶唱遊,唔做動作淨系叫o的小朋友跟住佢唱,得兩歲幾點跟啊,所以平都唔再考慮

原帖由 CHKWAN 於 09-1-19 13:46 發表
Hi Hipuppy

How much per hour ?  Is QQ club Manadrian good ?

I went QQ Club last Sat.  And also looking for a coures for my 5.5 years old son.

Did you heard about 北角保良局教育中心 english / Manadr ...

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

咁就唔知好唔好啦......有無得試堂o架?如果可以試一堂先決定報唔報都可以考慮, 如果無得試我都覺得唔穩陣,因為native都系有好有唔好.

原帖由 CHKWAN 於 09-1-19 16:41 發表
In Feb, the english class is native english teacher in 良局教育中心 wor.

時間:星期日下午2:30後
地點:北角QQ CLUB
機構:Blossoms Early Mandarin

我同另一個BK媽媽都試過堂有興趣自組,宜家仲欠兩個小朋友.有無其他媽媽有興趣?

yep, I just tried the trial class last Sat.  The teacher is very nice and my son like it very much.  The problem is that they only have class on Sun morning but my son need to sleep at that time.  The teacher will consider to open one class in the afternoon if we can have more bb joined together.  

If any mum interested to join it, I suggest you can take the trial class first.  If ok, we can group together a new class in the afternoon. Actually I have reserved the seat for the morning class as I am not sure if the afternoon class will be able to open.

By the way, the environment there is very good - big , clean and tidy.  

elbb

原帖由 Hipuppy 於 09-2-9 19:10 發表
時間:星期日下午2:30後
地點:北角QQ CLUB
機構:Blossoms Early Mandarin

我同另一個BK媽媽都試過堂有興趣自組,宜家仲欠兩個小朋友.有無其他媽媽有興趣?
‹ 上一主題|下一主題