用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 點解宜家小學測驗/考試咁多頁紙架?
go

點解宜家小學測驗/考試咁多頁紙架? [複製鏈接]

0    0    0    0

not all subjects.  DO you mean ENG, MATHS and CHIN ?

唔覺得誇張, 因為都係圖多之嘛, 我係話小一卷, 其他年級就唔知啦

原帖由 happy168 於 09-2-10 00:27 發表
每科6-7張, 大家會唔會覺得太誇張?
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

They are honey moon year for P.1-2.   It is not too many for them

P.3
Eng  9 pages including writing
Maths 7 pages
Chineses 8 Pages (3 passage for 閱讀理解, 小作文)

By the way, it is match the Exam for general Primary school.  

原帖由 grace_xian 於 09-2-10 09:59 發表
唔覺得誇張, 因為都係圖多之嘛, 我係話小一卷, 其他年級就唔知啦
Best Regards
Candy

Hi!

My daughter is in P.1.

She has 8 pages for English & 7 pages for Chinese.

原帖由 happy168 於 09-2-10 00:27 發表
每科6-7張, 大家會唔會覺得太誇張?

其實我本人會覺得多, 因為佢地始於係小朋友。好似我囝囝學校小一至二, 都有5-6張, 但圖片會多D。但到咗
小三都係5-6張, 但係無嘜圖片, 所以會出現做唔曬份卷
既情況

醒目開學勳章

我囡小一,學校解釋是將D字擴大左,方便小朋友睇,所以,會多左紙.

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題