用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍樂民幼兒園09年N1同學仔入嚟做個朋友啦^o^ ...
go

救世軍樂民幼兒園09年N1同學仔入嚟做個朋友啦^o^

hi~~大家好~~我囝囝09年9月會入讀救世軍樂民幼兒園n1班喇~~入嚟傾吓做個朋友啦~~多多指教呀!!

1) Issac仔 (07/07)

Hi, 軒軒都係呀,佢係0701既,我住係銀漢街,你呢?

大家好...

2) Adrian (04/07)

咁你返學都叫做近喎...
我住炮仗街

原帖由 tszfungkaka 於 09-2-9 02:29 發表
Hi, 軒軒都係呀,佢係0701既,我住係銀漢街,你呢?

3) Elvis (01/07)

請問你地係唔係好早交form 架? 其實我都算遲, 交form 時都有少少驚唔收...
同埋你地o既小朋友識講嘢未架?

你地排幾多號呀

Hihi,

我個仔又係0701B 呀, 今年9月返N1. 以後大家交流下啦..

原帖由 tszfungkaka 於 09-2-10 02:30 AM 發表
3) Elvis (01/07)

HI, 咁多位, 大家好呀~~我幾驚開呢個topic冇人睬我呀!
我住上鄉道, 番學都近ga, 我而家陀緊第2胎, 揀呢間學校除左因為口碑好, main point係方便我揹住妹妹都可以帶哥哥番學放學~~本來已有其他幾間n1都收左, 亦交左一間既留位費, 不過救世軍收, 又近, 所以最終都係呢間了~~
我係07年9月就交form ga la, 即係仔仔兩個月大就交form了, 不過就今年1月先in, 10號in完, 13號就收到信話收佢喇~~

原帖由 hildakam 於 09-2-11 00:10 發表
HI, 咁多位, 大家好呀~~我幾驚開呢個topic冇人睬我呀!
我住上鄉道, 番學都近ga, 我而家陀緊第2胎, 揀呢間學校除左因為口碑好, main point係方便我揹住妹妹都可以帶哥哥番學放學~~本來已有其他幾間n1都收左, 亦交 ...

咁你既倫後編號係幾多呀, 收幾多人呢?

差d唔記得答妳添~~
我個仔interview時都唔算好多野講, miss話覺得佢比較靜, 都算專心自己玩~~
不過最近呢4日明顯學野快左又講野多左, 而家剛剛夠19個月大~~通常每個月臨近又大一個月嘅時間, 嗰幾日就會好明顯見到佢突然有進步咁~~好似話比我知, 佢又大一個月喇~~~
原帖由 dragonpork 於 09-2-10 11:26 發表
請問你地係唔係好早交form 架? 其實我都算遲, 交form 時都有少少驚唔收...
同埋你地o既小朋友識講嘢未架?

hi, 我係軒軒6個月時send form 架,不過我係12月中interview ga wor, 軒軒都未算識講野,but interview 嗰位老師係問幾條問題就話ok無問題,我19/1就交留位費.

Hi hildakam,
放心啦, 一定有人睬你既, 呢間幼稚園咁多人想入. 不過有時我都覺得幾誇張, 要bb幾個月大就報名, 仲要爭到頭蹦. 其實事實有幾好, 真的要入讀後先知. 我都好期待緊bb返學.
本來我bb都係黄埔有幾間收左,其中一間差點就去交留位費, 點知收到救世軍既信去in, in完即時佢話收, 所以就放棄左黃埔嗰間.
你第2胎預產期幾時呀? 恭喜晒.

原帖由 hildakam 於 09-2-11 12:10 AM 發表
我住上鄉道, 番學都近ga, 我而家陀緊第2胎, 揀呢間學校除左因為口碑好, main point係方便我揹住妹妹都可以帶哥哥番學放學~~本來已有其他幾間n1都收左, 亦交 ...

輪候編號唔記得喇, 封信都唔知擺左去邊lu~~
我淨係問過, 佢係收20人, 只得一班n1~~

原帖由 我係女仔 於 09-2-11 00:39 發表

咁你既倫後編號係幾多呀, 收幾多人呢?

係呀, 我有d朋友住TKO, 一出世去報都已經話冇位, 起碼排3年添呀~~不過佢都算冇話專收大仔細仔咁老土, 至少呢樣我覺得比某D學校好D~~
我有朋友係6月仔, 08年11月先交FORM, 12月就IN, 開頭我都諗...唔係咁唔fair呀? 我咁早交form都未有得in, 但係原來佢in左但唔收~~

我呢胎6月頭預產, 5月尾開刀~~到時妳就會見到我拖一個揹一個咁帶番學~~ 唔知會唔會好輪盡呢~~
原帖由 Prudencelamlam 於 09-2-11 14:19 發表
Hi hildakam,
放心啦, 一定有人睬你既, 呢間幼稚園咁多人想入. 不過有時我都覺得幾誇張, 要bb幾個月大就報名, 仲要爭到頭蹦. 其實事實有幾好, 真的要入讀後先知. 我都好期待緊bb返學.
本來我bb都係黄埔有幾間 ...

原帖由 hildakam 於 09-2-11 15:55 發表
係呀, 我有d朋友住TKO, 一出世去報都已經話冇位, 起碼排3年添呀~~不過佢都算冇話專收大仔細仔咁老土, 至少呢樣我覺得比某D學校好D~~
我有朋友係6月仔, 08年11月先交FORM, 12月就IN, 開頭我都諗...唔係咁唔fair呀? 我 ...

咁朋友係咪08年6月生架? 我係08年4月生, 11月到交,但仲未有消息呀

我諗 你搞錯咗啦... 呢度講緊09年N1.
你係08年4月生, 讀n1要2010年喎.... 樂民應該未有咁快interview.
take it easy.

原帖由 我係女仔 於 09-2-11 19:09 發表

咁朋友係咪08年6月生架? 我係08年4月生, 11月到交,但仲未有消息呀

恭喜晒啊!!! 一仔一女!

原帖由 hildakam 於 09-2-11 00:10 發表

你咁早interview o既?
我地係一月先in... 可能我個仔係後補
不過我係08年9月先交form... 好遲好遲..

原帖由 tszfungkaka 於 09-2-11 02:11 發表
hi, 我係軒軒6個月時send form 架,不過我係12月中interview ga wor, 軒軒都未算識講野,but interview 嗰位老師係問幾條問題就話ok無問題,我19/1就交留位費.

1班咁少? 我仲以為收2班我先有機添...

原帖由 hildakam 於 09-2-11 15:48 發表
輪候編號唔記得喇, 封信都唔知擺左去邊lu~~
我淨係問過, 佢係收20人, 只得一班n1~~