用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已交留位費09-10 k1蘇淅幼稚園媽媽來傾吓....... ...
go

已交留位費09-10 k1蘇淅幼稚園媽媽來傾吓....... [複製鏈接]

我個囡是pm!妳哋D囝囝囡囡呢!
   0    0    0    0

我都交咗留位費啦!
我個都係囡囡, pm班, 睇吓有冇緣一班.

HI 各位媽咪你地好呀!~我係路過架,因為我都諗幫仔仔報10-11讀呢間呀!請教下你地面試難嗎?會考媽咪d咩?會考仔仔d咩呢?等我都有心理準備下,我好羨慕你地d小朋友入到呀!

大家好, 我果個都係囡囡黎架, pm班, 請多多指教!

因為我地係在職父母, 而家阿囡讀緊其他幼稚園全日班N1, 9月開學K1要返下午班, 而家仲煩緊邊個湊阿囡上半日, 唉......點解蘇浙K1全日班架?

我都交左留位費, 交費時個職員話上下午班都full哂, 而我囡囡讀下午班既

My daughter AM class.  By the way, I know some 蘇浙 students will attend 蘇浙AM and then 蘇浙 PM class (but the thing taught in the morning will repeat in afternoo).  You can ask school if you can do this...........I think you can only do this if they have AM vacancy and this is unlikely.

原帖由 BB妹媽咪 於 09-2-12 17:17 發表

因為我地係在職父母, 而家阿囡讀緊其他幼稚園全日班N1, 9月開學K1要返下午班, 而家仲煩緊邊個湊阿囡上半日, 唉......點解蘇浙K1全日班架? ...

我個係囡囡,PMclass, 希望可以轉AM.....

大家咁話
原帖由 onon328 於 09-2-12 16:06 發表
我都交咗留位費啦!
我個都係囡囡, pm班, 睇吓有冇緣一班.

要有人放棄!先有幾會!或書面寫出理由!不過點都好!祝妳可以轉am!
原帖由 甜思思 於 09-2-13 11:25 發表
我個係囡囡,PMclass, 希望可以轉AM.....

佢同我朋友都係咁講!因我朋友囝囝也是pm
我就鍾意pm!因亞囡上午要返興趣班&英文
原帖由 rainring 於 09-2-12 18:08 發表
我都交左留位費, 交費時個職員話上下午班都full哂, 而我囡囡讀下午班既

我女女都係pm呀,多多指!!

但妳地有冇收到通知幾時開家長會,我只知在5月,但邊日就唔知??

hi!我都等妳煩!可唔可以叫D長輩幫吓手!
原帖由 BB妹媽咪 於 09-2-12 17:17 發表

因為我地係在職父母, 而家阿囡讀緊其他幼稚園全日班N1, 9月開學K1要返下午班, 而家仲煩緊邊個湊阿囡上半日, 唉......點解蘇浙K1全日班架? ...

hi!到時有信通知!如冇!大家通知大家!
原帖由 fsbb 於 09-2-13 14:31 發表
我女女都係pm呀,多多指!!

但妳地有冇收到通知幾時開家長會,我只知在5月,但邊日就唔知??

已交留位費09-10 k1蘇淅幼稚園媽媽來傾吓.......

我同囡囡都鍾意返pm班! 因囡囡每日都鍾意訓到成十點幾先起身, 如果要佢返上午班...囡囡每日返學肯定實^^^^
‹ 上一主題|下一主題