用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園報校問題
go

幼稚園報校問題

各位家長~
2007年8月出生之囡囡,應該何時報讀k1呢?和要注意什麼?

chuchu7924

醒目開學勳章 王國長老

做細女-2010年9月入nursery, 2011年入k1
做大女-2011年9月入nursery, 2012年入k1
全部要早一年考, 暑期打電話去問幾時報名, 就差唔多
如果你想佢早日讀書又唔介意駛錢, 可以2009年9月考nursery, 2010年入讀, 同時考k1, 如果有心儀收左就ok, 如果無(8月細女始終蝕底), 可選擇: 去間考到既讀k1 or 繼續讀多年nursery, 2011年再考心儀k1, 2012年入讀
原帖由 chuchu7924 於 09-2-12 06:56 PM 發表
各位家長~
2007年8月出生之囡囡,應該何時報讀k1呢?和要注意什麼?

原帖由 fatbmum 於 09-2-12 20:29 發表
其實您要在今年2009年9月開始為小朋友取報名表,經過面試,學校取錄,然後在2010年讀K1。
至於想想了解多D關於不同既幼稚園,有一個幼稚園講座介紹比您,真係好有幫助架,如果想要既話,我可以pm比你。
...

我都想要請pm比我

Dear fatbmum, can you pm to me please?  

Thanks

原帖由 fatbmum 於 09-2-12 20:29 發表
其實您要在今年2009年9月開始為小朋友取報名表,經過面試,學校取錄,然後在2010年讀K1。
至於想想了解多D關於不同既幼稚園,有一個幼稚園講座介紹比您,真係好有幫助架,如果想要既話,我可以pm比你。
...

2007家長講座

家長講座

Can you also PM the info to me?  thks.

家長講座

原帖由 fatbmum 於 09-2-16 10:54 發表
please check pm

我都想要請pm比我, tks...

家長講座

家長講座
would u pls pm to me, thanks

fatbmum ,

家長講座
would u pls pm to me, thanks

cherry

家長講座

Baby born in Aug 2007 must be study in K1 in 2010.
原帖由 Charlotte_mom 於 09-2-12 21:41 發表
做細女-2010年9月入nursery, 2011年入k1
做大女-2011年9月入nursery, 2012年入k1
全部要早一年考, 暑期打電話去問幾時報名, 就差唔多
如果你想佢早日讀書又唔介意駛錢, 可以2009年9月考nursery, 2010年入讀, 同時考k ...

家長講座

Dear fatbmum, please also pm to me.  thanks a lot.

...

fatbmum, please PM me too

many thx

家長講座

hi~

我都想要家長講座的資料...

plz pm me...

thx