用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 St Paul Co-edu interview on 7 Feb
go

St Paul Co-edu interview on 7 Feb [複製鏈接]

Anyone will go? How to interview?
   1    0    0    0

我個姨甥女會去.

面試方式唔知.

回覆 # 的文章

我兒也是七號面試,聽人講英文看一段無中文字冪片段,然後小組討論。其它就不清楚!

原帖由 Johnny@Klnbay 於 09-2-4 11:28 發表
我兒也是七號面試,聽人講英文看一段無中文字冪片段,然後小組討論。其它就不清楚!
舊年最尾就係呢部份, 但係舊年係所有考生一齊面試, 而今年分開左學校提名同普通考生, 所以唔知會唔會變?

Dear Littlekidult,

請收PM, 謝謝!

原帖由 ritawong 於 09-2-7 19:14 發表

請收PM, 謝謝!

hi ritawong,

PM好似有d問題, 我覆左但唔知你收唔收到, 不過大致上可以睇睇呢個post.

[url=http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1698783&extra=page%3D1]http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1698783&extra=page%3D1[/url]

Dear Littlekidult

已以到PM, 請再收PM, Thanks.

請問有無人收到信去註冊?

Does anyone find daughter's number on the list for S1 admission?

我姨甥女冇份.....

For every interviewees on 7th-Feb of SPCC, you all are brilliant. No matter the final result, I deeply believe your parents must be proud of you.  

請問您姨甥女有否報DGS ? 好奇問吓, 請
不要介意,  Thanks

原帖由 ritawong 於 09-2-16 10:45 發表

請問您姨甥女有否報DGS ? 好奇問吓, 請
不要介意,  Thanks
冇, 其實佢成績唔算太標青...只係係頭10名內, 而因為上年我個仔既女同學考第10(不同學校), 都可以係5月時通知佢有後補位, 所以先試博下(又唔使錢, 又可見識下高難度面試...)

原帖由 LittleKidult 於 09-2-16 11:09 發表
冇, 其實佢成績唔算太標青...只係係頭10名內, 而因為上年我個仔既女同學考第10(不同學校), 都可以係5月時通知佢有後補位, 所以先試博下(又唔使錢, 又可見識下高難度面試...) ...

第一輪2月7日面試的是否學校提名, 如是學校提名是否要全校第一才可以?
為何你姨生女考第10都可以係第一輪in?  她是否有其它Talent?

第一輪係學校提名, 只要係全級頭10名就可以, 另外有d 高材藝既都好似可以申請係第一輪. 我姨甥考第7, 所以可以用學校提名.
佢冇其他材藝, 連音樂都唔得, 所以其實都冇乜希望, 而且佢間小學本身既程度唔係好高.....

原帖由 王國國民 於 09-2-16 11:31 發表

第一輪2月7日面試的是否學校提名, 如是學校提名是否要全校第一才可以?
為何你姨生女考第10都可以係第一輪in?  她是否有其它Talent?

原帖由 LittleKidult 於 09-2-16 11:40 發表
第一輪係學校提名, 只要係全級頭10名就可以, 另外有d 高材藝既都好似可以申請係第一輪. 我姨甥考第7, 所以可以用學校提名.
佢冇其他材藝, 連音樂都唔得, 所以其實都冇乜希望, 而且佢間小學本身既程度唔係好高.....

...

謝謝你的回覆

請問佢讀哪間小學?

LittleKidult,
唔好意思,唔知係唔係我誤會左,2月7日ne批學校提名分兩類,第一是獎學提名,要全級考第一,不需理會經濟背境,而另一種是助學提名,是全級頭10名,但要符合全數學費資助原則,比如綜援家庭。

原帖由 LittleKidult 於 09-2-16 11:40 發表

...

名唔講哪, 係東涌既.
原帖由 王國國民 於 09-2-16 11:51 發表

謝謝你的回覆

請問佢讀哪間小學?

其實我唔太清楚, 不過佢地係有填寫學費資助申請既.
原帖由 violetching 於 09-2-16 12:07 發表
LittleKidult,
唔好意思,唔知係唔係我誤會左,2月7日ne批學校提名分兩類,第一是獎學提名,要全級考第一,不需理會經濟背境,而另一種是助學提名,是全級頭10名,但要符合全數學費資助原則,比如綜援家庭。

...

請問有無人知第一輪2月7日有幾多人in?
‹ 上一主題|下一主題