用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 去HKAPA Open Day
go

去HKAPA Open Day

帶2歲小朋友一齊去HKAPA Open Day﹐適合嗎? 會好多人﹐好迫嗎?

原帖由 ohmygosh 於 09-2-17 15:40 發表
帶2歲小朋友一齊去HKAPA Open Day﹐適合嗎? 會好多人﹐好迫嗎?

得.........好open架........bb仔都得(推住架bb車)

0甘平日寫住free admission 的 performances e.g. lunchtime concert﹐又是否歡迎兩歲小朋友入場呢?

原帖由 Sindy 於 09-2-17 15:45 發表

得.........好open架........bb仔都得(推住架bb車)

原帖由 ohmygosh 於 09-2-17 19:08 發表
0甘平日寫住free admission 的 performances e.g. lunchtime concert﹐又是否歡迎兩歲小朋友入場呢?

concert唔得,因為小朋友出小小聲會影響到彈奏者

原帖由 ohmygosh 於 09-2-17 19:08 發表

若表演場地是在大堂 (foyer) ,幾多歲行過都冇所謂。但如果表演項目是在演奏廳 (recital hall, concert hall..)就唔好帶咁細的小朋友去,因爲表演時真係好靜,一滴聲都冇,小朋友好難坐定一粒鐘,雖然張飛冇註明話唔比,但帶位的未必比你入場。

(我試過係聽表演時幫阿囡件衫拉埋條拉錬,但原來咁細動作响咁環境下都好刺耳,真係唔好意思。)

我都明白﹐只不過﹐我成日好想帶個小朋友參與d文化藝術活動。我見APA Open Day 都有幾個表演節目0係foyer﹐0甘都會試下帶埋小朋友去欣賞。

希望in summer, International Arts Carnival 會有節目適合佢啦。

原帖由 VeryHappyMum 於 09-2-17 21:23 發表

若表演場地是在大堂 (foyer) ,幾多歲行過都冇所謂。但如果表演項目是在演奏廳 (recital hall, concert hall..)就唔好帶咁細的小朋友去,因爲表演時真係好靜,一滴聲都冇,小朋友好難坐定一粒鐘,雖然張飛冇註明話唔比,但帶位的 ...