用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生 "上課100日"
go

民生 "上課100日"

在留位時派左張通告, 民生在2月17日有個 "上課100日"活動, 諗近去唔去, 因為係平日, 請問知唔知有咩睇架? 有無09/10 k1 家長會去呀?

p.s. 我個女係09/10 下午班 k1

我小朋友讀緊K1, 老師話果日有攤位遊戲玩呀.

rebecca,
你cfm 個女個民生啦?

哈哈, 係呀! 你呢? 民生定培正呀? 不如一齊民"身" 啦~   (不過你個女am, 我個女pm...)

原帖由 dora611 於 09-2-10 12:53 發表
rebecca,
你cfm 個女個民生啦?

high chance 民生啦! k2 會一齊pm 啦!

應係k2一齊am, k3一齊pm

原帖由 dora611 於 09-2-11 12:15 發表
high chance 民生啦! k2 會一齊pm 啦!

原帖由 bbmuimui 於 09-2-9 19:59 發表
我小朋友讀緊K1, 老師話果日有攤位遊戲玩呀.

係呀~全部都係家長自願性質參與設計攤位遊戲 ,我個仔果班已經有14個家長參與,我都係其中一個,到時一定好熱鬧 (但係我諗緊14個攤位點擺响一間課室入面 )
努力~加油~努力~加油~努力~加油~努力~

大家好呀
我都會請假帶小朋友去呢
民生收了小朋友下午班 (09)

到時見啦~

i will go with my son.  He will join munsung pm class in Sep.

我明天都會請假去呀! 係咪就咁行入去就得架啦? 洗唔洗帶什麼証明文件呢? 定係任何人都可以入去參觀架?

原帖由 jackjackb 於 09-2-14 17:02 發表
i will go with my son.  He will join munsung pm class in Sep.

我諗住帶定張通告 同埋記定小朋友個 interview 編號睇吓有冇需要呢...

不過真係唔知係咪咩人都可以入去架呢 ???

聽日見啦 大家~

原帖由 rebeccachor 於 09-2-16 10:01 發表
我明天都會請假去呀! 係咪就咁行入去就得架啦? 洗唔洗帶什麼証明文件呢? 定係任何人都可以入去參觀架?

好, 咁我明天要帶齊嘢啦~ 等陣去到先要回家取就麻煩了~

明天我下午才去, 因為個女成11點先起身 , 明天先啦~

原帖由 michellebaby 於 09-2-16 10:36 發表
我諗住帶定張通告 同埋記定小朋友個 interview 編號睇吓有冇需要呢...

不過真係唔知係咪咩人都可以入去架呢 ???

聽日見啦 大家~

民生開學100日去後觀感

小兒今年準備插班入讀民生K2 A.M.,昨天下午一點準時和太太及兒子到達參加活動,工作人員很熱情解釋給我們聽除了地下,2樓和3樓的課室都有攤位遊戲,小兒每一個攤位遊遊戲都有玩,都玩得很開心,派給我們的表格,都蓋滿印花。
        因小兒放學後才去,還穿著本身幼稚園的運動服,民生老師還開玩笑說,我的兒子很忙碌,要返兩個學校呢!
        我覺得民生偌大的學園,適合我兒子活躍的性格,經過今日的活動,決定給小兒轉讀民生是正確的選擇!

原帖由 王惠光 於 09-2-18 10:49 發表
小兒今年準備插班入讀民生K2 A.M.,昨天下午一點準時和太太及兒子到達參加活動,工作人員很熱情解釋給我們聽除了地下,2樓和3樓的課室都有攤位遊戲,小兒每一個攤位遊遊戲都有玩,都玩得很開心,派給我們的表格,都蓋滿印花。
      ...

我囝囝今年九月都插班讀k2, 唔知會唔會同班呢?