用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問調景嶺區邊間幼稚園好??
go

請問調景嶺區邊間幼稚園好?? [複製鏈接]

囡囡今天9月要報k1, 因為要99接放學,而她唔想去太遠,所以選擇唔多,附近有
1.官塘侵信會彩明幼稚園
2.保良局蔡有幼稚園
3.香港神託會培恩幼稚園
4.仁愛堂鄧楊詠曼幼稚園
唔知邊間會好d,想有2文3語,但又唔好太深,活動教學,另外如果全日下午會做什麼,請教各位媽咪.
p.s.附近仲有冇其他選擇,因為tko唔係住好耐,所以唔係咁熟.
TKS!!
   0    0    0    0

I also lived in Tiu king lang, I applied Telford nursery in kowloon bay. MTR point to point, no roads in between.

如果係女仔喺調景嶺區有冇諗過聖安當幼稚園 佢有聖安當小學同中學啊

其實我唔太清楚聖安當好唔好, 只不過我有親戚住喺嗰頭, 而我揸車經過時見到

原帖由 Ling0426 於 09-1-30 12:54 發表
囡囡今天9月要報k1, 因為要99接放學,而她唔想去太遠,所以選擇唔多,附近有
1.官塘侵信會彩明幼稚園
2.保良局蔡有幼稚園
3.香港神託會培恩幼稚園
4.仁愛堂鄧楊詠曼幼稚園
唔知邊間會好d,想有2文3語,但又唔好太深,活動 ...

培恩幾好, 俾小朋友既活動幾多架

我聽聞維景有間"香港保護兒童會維景灣幼兒學"好似都ok. 你可問下.

保護兒童會維景灣幼兒學 28/3 係開放日.  可以去睇睇.

原帖由 misskwokwok 於 09-2-19 15:09 發表
我聽聞維景有間"香港保護兒童會維景灣幼兒學"好似都ok. 你可問下.
‹ 上一主題|下一主題