用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 海濱迦南 vs 青衣啟思
go

海濱迦南 vs 青衣啟思

海濱迦南同青衣啟思都收咗下午n1, 如何選擇 ?

本人小女都收了這兩間,全是上午班,啓思交了留位費,但都不會讀了!找了很多資料!發覺迦南很多人報同讀, 反而啓思較少!環境當然是啓思,但課程較淺,沒有英文堂,活動式教學!但上次in海濱的感覺不好,老師黑面,校長好行貨,反而啓思給我感覺不錯!如果你想n1都學多些, 選迦南!

我的想法同你一樣. 所以迦南會優先考慮.

不過, 好多人同我遘, 啟思出名d, 考九龍塘k1 會比較有利! 所以真係1516.  

噤你會否比你阿b讀迦南or其它 ?

我都做左好多 research!我都打算考九龍塘kinder, 但考n1同k1関係不大!除非你報有n1個d九龍塘kinder另計!我知好多青衣啓思n1都考到st. catherine, kv等!我唔知你個b係大/細仔,就算 09年9月番n1, 番多兩個多月,就要面k1試!唔通個兩個月n1可以教到好多咩!都係靠父母 train!

青衣啓思係我個女第一間in, 亦係第一間收,所以即交留位費先,但跟住in綠楊,收下午,但都交左錢,海濱迦南又收上午,無交錢啦!綠楊課程深些,且出名d, 看看可否轉上午,另外都有報劍鳴同埋青衣學之園,看結果再最后決定!

迦南同啓思係這個年代都唔出名啦!就算係,都一定係九龍塘個間先多人報!海濱迦南夠又話好多人報,個日in真係好多人,但我個女講錯嘢都收上午,好多十二月出世都收下午!所以都係覺得普普通通!

其實以我所知in N1老師最主要係睇個家長既態度,睇下小朋友個性格,至於小朋友識野多定少並不是主要因素 所以不必太緊張。
原帖由 bobo1314 於 09-2-22 15:52 發表
我都做左好多 research!我都打算考九龍塘kinder, 但考n1同k1関係不大!除非你報有n1個d九龍塘kinder另計!我知好多青衣啓思n1都考到st. catherine, kv等!我唔知你個b係大/細仔,就算 09年9月番n1, 番多兩個多月,就要面k1試! ...