用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 選校煩腦 ?
go

選校煩腦 ?

如小孩性格害羞及被動應報讀那類小學 (eg. 傳統主流 ? 活動教學 ?) 有什麼方法練大膽些 ?

如被動的小朋友, 可考慮傳統小學, 不過亦都有好多因素要考慮.
我覺得參加音樂班or合唱團, 經常表演可訓練膽量.

However most of the choir need interview so I am afraid to be reject in 1st round.

原帖由 HIN2003 於 09-2-23 16:51 發表
如被動的小朋友, 可考慮傳統小學, 不過亦都有好多因素要考慮.
我覺得參加音樂班or合唱團, 經常表演可訓練膽量.

原帖由 ansonbb 於 09-2-23 17:48 發表
However most of the choir need interview so I am afraid to be reject in 1st round.

熊熊兒童合唱團好似不用 interview. 你試下check下.

原帖由 HIN2003 於 09-2-24 12:12 發表

熊熊兒童合唱團好似不用 interview. 你試下check下.

囝囝又是很細膽,都想他參加合唱團練大個膽,請問熊熊兒童合唱團係邊架,收費/年齡?謝

原帖由 surewin 於 09-2-24 17:39 發表

囝囝又是很細膽,都想他參加合唱團練大個膽,請問熊熊兒童合唱團係邊架,收費/年齡?謝

有好多地點都有! 有d係其他機構ge學習中心.
年齡好似幼稚園都可以, 收費都算合理. 不過我沒有選擇熊熊兒童合唱團, 囝囝報了tom lee 聲樂團. 係要interview的, 初時都係reject, 跟著我問可唔可以 waiting. 終於call我話有位.