用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

School Bag

Dear all,
My daughter will study GT P1 in Sept.  She would like to buy a new school bag with "Wheel".  Do GT college allow Student to use school bag with Wheel?

Lastly, see all 09 P1 classmates and parents on this Sat.

原帖由 derekccc 於 09-2-24 22:54 發表
Do GT college allow Student to use school bag with Wheel?

應該冇問題;  不過有碌既書包比較重, 上落樓梯會幾卒苦。

看見小小個子背著大而笨重的書包上落樓梯,真的很後悔當天為滿足小兒買了有wheel的書包給他. 小女今年亦是小一新生,她曾表示亦希望像哥哥一樣擁有一個此類書包,我正頭痛如何說服她呢

原帖由 中天英 於 09-2-25 01:04 發表

應該冇問題;  不過有碌既書包比較重, 上落樓梯會幾卒苦。

係呀,有輪書包真係比較重!上年開學我買左個無輪大碼書包比呀女,結果我個女上樓梯時好辛苦,我只好再買一個細碼超輕書包.其實細碼已經好夠用.

原帖由 靚咪媽 於 09-2-25 12:21 發表
看見小小個子背著大而笨重的書包上落樓梯,真的很後悔當天為滿足小兒買了有wheel的書包給他. 小女今年亦是小一新生,她曾表示亦希望像哥哥一樣擁有一個此類書包,我正頭痛如何說服她呢

...