用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園(海帆)
go

學之園(海帆)

收到信interview, 有無人報左? 知唔知interview係點樣?

I applied and will have interview on 21/03

原帖由 bbeasy25 於 09-2-24 11:57 發表
I applied and will have interview on 21/03

想問下我BB到6月就1 yr, 請問我要幾時報學之園既N1呀?  Thanks a lot!

我的小朋友上年面試時是首先在playground自由活動,然後等待老師叫名進入課室(家長可選擇英文或廣東話面試),課室裏面幾張枱面放有許多不同的玩具,老師會問小朋友喜歡坐那張枱玩玩具,(因為同一時間其餘的枱亦有其它小朋友進行面試,課室內大約有3-4組進行面試)老師會利用枱上的玩具向小朋友發問,當時老師問我的小朋友叫什麼名字?而當時枱上有水果、積木及穿珠玩具,首先老師把積木叠起,要小朋友模仿做1次,又問蘋果,香蕉及提子的名稱;還有請小朋友將珠仔由1方推去令1方,最後老師會與我們傾一些関於小朋友家中生活o
原帖由 elmolly 於 09-2-24 09:57 發表
收到信interview, 有無人報左? 知唔知interview係點樣?

係爸爸媽媽是但一個陪?定兩個都可以陪?

可以兩個一齊陪!
原帖由 BeBeKan 於 09-2-25 23:45 發表
係爸爸媽媽是但一個陪?定兩個都可以陪?

原帖由 emilycmcheung88 於 09-2-25 22:26 發表
我的小朋友上年面試時是首先在playground自由活動,然後等待老師叫名進入課室(家長可選擇英文或廣東話面試),課室裏面幾張枱面放有許多不同的玩具,老師會問小朋友喜歡坐那張枱玩玩具,(因為同一時間其餘的枱亦有其它小 ...

想請問妳的小朋友係In N1 定 K1 呢?

等我係屋企試試亞囝識唔識做.

原帖由 emilycmcheung88 於 09-2-25 22:26 發表
我的小朋友上年面試時是首先在playground自由活動,然後等待老師叫名進入課室(家長可選擇英文或廣東話面試),課室裏面幾張枱面放有許多不同的玩具,老師會問小朋友喜歡坐那張枱玩玩具,(因為同一時間其餘的枱亦有其它小 ...

我的小朋友係In N1 ar
原帖由 greg 於 09-2-27 15:56 發表

想請問妳的小朋友係In N1 定 K1 呢?

My son was asked to match different 水果 (orange, apply...etc) to their photos.