用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 QQ club 你地有無人join 過??
go

QQ club 你地有無人join 過??

請問有無人join 過 QQ Club 既 Rainbow playgroup? 俾d comment, 唔該晒!

其實呢個playgroup 係新開辦架﹐三月(即下個月)先開始。我有同小朋友係QQ Club上過其他課程﹐所以對呢個Playgroup都幾有信心﹔無得試堂﹐但我已經比左一個月學費﹐下個禮拜就開課喇。

原帖由 BBB2006 於 09-2-25 10:07 發表
請問有無人join 過 QQ Club 既 Rainbow playgroup? 俾d comment, 唔該晒!

我有上過佢地既e-cottage, 2個老師都好nice, 我個仔好鍾意.
ohmygosh, 你上過邊d couse?

你小朋友幾大呀? 上左幾耐e-cottage呢?

我個仔下個月就兩歲﹐上年12月開始 0係QQ Club 裡學普通話﹐下個term都會繼續上。之前e-cottage 星期六下午3-4pm有story-telling session﹐teacher sean 講故事﹐我個仔好鐘意﹐成個鐘頭坐定望到實一實﹐所以我當日都立即留名叫e-cottage同我揍夠一班﹐等個仔一到兩歲就可以上。不過而家我同阿仔報左Rainbow Playgroup﹐當中e-cottage 作為骨幹﹐所以我已不用再另外報e-cottage的課程了。

原帖由 Tata1668 於 09-2-26 01:58 發表
我有上過佢地既e-cottage, 2個老師都好nice, 我個仔好鍾意.
ohmygosh, 你上過邊d couse?

吓! 點解我打去佢要我一次過報三個月仲話送多一個月俾我, 足足四個月! 如果一個一個月報都可以諗諗! 但是否每一節課程都係唔同老師喇! 我想報二四呀~~

我個仔12月底出世, 依家2歲多dd, 佢12月開始上e-cottage, 佢好鍾意teacher shawn (我唔係好記得佢個名點串), 所以我報左2個月之後又加2個月.  
我個仔因為返緊n1, 所以冇得返rainbow playgroup.  不過我覺得應該ok既.
大家交流下啊!

點解我打去佢要我一次過報三個月仲話送多一個月俾我, 足足四個月!
其實應該係可以逐個月比學費的。Rainbow Playgroup 係新開辦﹐所以三月份都只有Tue&Thu這個選擇﹐長遠應該還有MWF 和Mon-Fri - 一共三個選擇。我已經交左三月的學費﹐$2400﹐返二四﹐9﹕30-12﹕00。但我其實係想返一三五﹐因為反正星期一都係0係QQ Club學普通話。

但是否每一節課程都係唔同老師喇!
正是﹗因為每節(Eng/Math/Gym/Art/Music) 都係由專業的老師任教﹐所以對我來講都幾attractive﹐阿仔又可以接觸不同的老師。

我想報二四呀~~
我今日打電話去問過﹐d staff話阿仔0個班已經有5個小朋友 - 即係可能已經吾再收生喇。你要報的話就快d再打去問下啦。

原帖由 BBB2006 於 09-2-26 17:49 發表
吓! 點解我打去佢要我一次過報三個月仲話送多一個月俾我, 足足四個月! 如果一個一個月報都可以諗諗! 但是否每一節課程都係唔同老師喇! 我想報二四呀~~ ...

你仔仔0係邊度返n1? 我無打算比個小朋友返n1﹐不過今年下半年又要煩報邊間Kindy。你有無好提議呀?

係呢﹐你仔仔有無參加過QQ Club 的其他課程呢?我幾喜歡Attep﹐阿仔試過堂﹐都幾好﹐不過夾不到時間﹐同埋都幾貴一堂。

最近我又對心靈歷奇訓練中心的兒童情緒教育證書課程幾有興趣﹐想揍夠四個2-3歲的小朋友﹐叫中心安排平日下午上課﹐你有無興趣呀?中心話可以安排試堂﹐甚至可以試堂前同我地班家長見個面﹐傾下我地想從課程裡得到什麼。

原帖由 Tata1668 於 09-2-26 21:58 發表
我個仔12月底出世, 依家2歲多dd, 佢12月開始上e-cottage, 佢好鍾意teacher shawn (我唔係好記得佢個名點串), 所以我報左2個月之後又加2個月.  
我個仔因為返緊n1, 所以冇得返rainbow playgroup.  不過我覺得應該ok既 ...