用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 唔該,如果有心報柴灣港大同學會小學,要幾時交申請表? ...
go

唔該,如果有心報柴灣港大同學會小學,要幾時交申請表? [複製鏈接]

如題,有無人有經驗教下我啊?另外,佢係埋一定入港大同學畫院架?唔該晒!
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

每年都係暑假有簡單會, 9月頭之前交表, 你可以留意下
中英數合格+操行ok就可直升中學

原帖由 kittymam 於 09-2-28 11:12 AM 發表
如題,有無人有經驗教下我啊?另外,佢係埋一定入港大同學畫院架?唔該晒!

Charlotte_mom,
如果知道幾時有簡報會, 請上黎報料?
謝謝!

原帖由 Charlotte_mom 於 09-2-28 23:29 發表
每年都係暑假有簡單會, 9月頭之前交表, 你可以留意下
中英數合格+操行ok就可直升中學
Don't worry!Be happy![/color purple]

醒目開學勳章 王國長老

好呀
每年都係7,8月, 共有3場, 唔駛留位
有消息再通知各位
原帖由 chingbb 於 09-3-3 11:33 AM 發表
Charlotte_mom,
如果知道幾時有簡報會, 請上黎報料?
謝謝!

回覆 # 的文章

charlotte_mom

唔該晒您!

唔該晒大家!

原帖由 Charlotte_mom 於 09-3-3 12:21 發表
好呀
有消息再通知各位

Thank you! 現在你囡囡在"港同"讀得辛苦嗎? 多不多默書? (一星期幾次中默和英默架?), 課外活動多不多? 功課多不多? 嘻! 是否多了一些問題!

原帖由 Charlotte_mom 於 09-3-3 12:21 發表
好呀
有消息再通知各位
Don't worry!Be happy![/color purple]

醒目開學勳章 王國長老

我女平均隔一週至有默書(中&英), 課外活動其實都好多選擇(可以去學校個網睇睇), 我自己就無o係學校join, 我都係自己出去報 (extra俾校車錢重皮呀 )
不過學校本身有單元(一年3term, 每週5日, 即一年已經試左15樣野), 星期5又有活動, 所以本身都有好多非學術既野玩, 我女今年報左水墨畫同創意藝術
港同讀書, 講唔上辛苦掛.........雖然係成日要用腦, 不過d功課係幾好玩既........

原帖由 chingbb 於 09-3-4 03:56 PM 發表
Thank you! 現在你囡囡在"港同"讀得辛苦嗎? 多不多默書? (一星期幾次中默和英默架?), 課外活動多不多? 功課多不多? 嘻! 是否多了一些問題!

...

Thank you! 甘照計, 你仔仔都會入讀這間學校嗎? 會唔會都試下大抽獎?

原帖由 Charlotte_mom 於 09-3-4 16:04 發表
我女平均隔一週至有默書(中&英), 課外活動其實都好多選擇(可以去學校個網睇睇), 我自己就無o係學校join, 我都係自己出去報 (extra俾校車錢重皮呀 )
不過學校本身有單元(一年3term, 每週5日, 即一年已經試左15 ...
‹ 上一主題|下一主題