用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 沙田“春天親子劇團”OK嗎?
go

沙田“春天親子劇團”OK嗎?

有無幫小朋友報讀過佢地既課程?口碑如何呢?

唔ok唔使諗

原帖由 mchan 於 09-3-4 09:40 發表
有無幫小朋友報讀過佢地既課程?口碑如何呢?

千期唔好去, 你會後悔

簽名被屏蔽

請問係所有春天劇團都唔 O.K. 定係沙田果間唔 O.K. ?

間間都係0個幾個導師, 所以全部都唔得
我仔3歲就開始返佢地既啟蒙班, 起初家長在還過得去, 3.5歲就要自己上, 導師無愛心, 我仔扭計唔肯返, 就推我仔出門口, 那時沙田分校仲係0係村屋樹, 好在我唔放心在門口等, 如果唔係look左落那又長又直既樓梯就大獲, 其次係教得唔好, 堂堂d 野重覆又重覆, 再者佢地個助導仲係我背後單打我, 話我唔比個仔去表演, 由其他媽媽轉告我知, 我讀左成年, 連証書唔攞就走
原帖由 Gar 於 09-4-8 01:31 發表
請問係所有春天劇團都唔 O.K. 定係沙田果間唔 O.K. ?

原帖由 labelle 於 09-4-7 13:17 發表
can you tell more ?

睇下hihirita 的回覆, 他才是第一身經歷

我女女上緊, 好 OK 喎, 我姪仔又上緊, 仲好開心添 !!

可唔可以分分下點好ok呢? 你地上左幾耐呢? 學到什麼呢? 希望你既分享可以幫到樓上d 家長, 謝
原帖由 pitygirl 於 09-4-8 11:02 發表
我女女上緊, 好 OK 喎, 我姪仔又上緊, 仲好開心添 !!

Really bad.  My girl was there when she was around 3.5 yrs old.  For further comments, you may search other threads under BK.  Lots of bad comments.  My girls finally join kidsgallery at Kowloon Tong.  Native English teacher and kids enjoy to perform...

原帖由 hihirita 於 09-4-8 10:05 發表
間間都係0個幾個導師, 所以全部都唔得
我仔3歲就開始返佢地既啟蒙班, 起初家長在還過得去, 3.5歲就要自己上, 導師無愛心, 我仔扭計唔肯返, 就推我仔出門口, 那時沙田分校仲係0係村屋樹, 好在我唔放心在門 ...

我個女3歲多時, 幫她報了"幼兒班一級"(2007年12月開始), 果時話係一年的課程, 但到2008年8月就要考試, 原來那個"獅x"姐姐和其他導師離開"春天", 然後佢地開咗個叫"香港親子劇團", 同"春天"無關係, 現在你講的"春天"唔知仲係唔係同一班人

以前的"春天", 我都覺得唔好, 問題唔係"春天"到, 係"獅x"姐姐和其他導師的問題

果時, 我個女在彩排2008年7月尾的表演時, 一直都唔合作, 我們都唔知點解, 到表演前的一日, 佢地要到表演場地的台上彩排, 因為我們有個朋友係果個場的工作人員, 所以他帶了我們到後台偷看佢地彩排, 佢地所有小朋友都係4歲多, 梗係有d會醒d有d動作慢d, 但當我聽到導師的說話, 真的嚇了我們一跳, 係咁罵佢地..., 我們終於知道點解個女唔合作, 而且佢地的導師居然一早講定因為私人事, 所以正式表演果日佢唔會出現, 由個助手處理, 真不負責任
2008年8月考完試攞咗証書之後, 我們就無再參加佢地的課程(係香港親子劇團攪的課程, 唔係"春天"), 果時我問佢地我怎樣可以買番表演的相(因表演時唔比我地拍照), 佢叫我11月初再打電話問, 到了11月中, 我就打電話比"獅x"姐姐, 佢居然好無禮貌同我講, 唔關佢事, 叫我問番"春天", 佢已經唔係"春天"的人, 佢仲話:"你個女已經無參加佢地的課程, 仲想攞番d相?", 我都未接觸過d咁架導師, 睇$睇得咁重要
當我問番"春天", 佢地了解咗我的情況之後, 佢地很有禮貌同我說話, 仲係e-mail到send番所有相比我, 仲話"唔好意思", 所以免費比d相我

e......我地又係為左呢個表演攪到好唔開心, 我比左$800, 我仔點都唔肯去, 咁佢地又講明唔比家長入去睇綵排, 而平日我仔 都扭計唔肯上堂, 大有可能佢地對我仔唔好囉, 所以我都放棄去表演, 估唔到佢地單單打打我成個月, 那時個導師mary 姐姐, 教得唔好又控制唔到d小朋友, 仲成日私人理由唔返, 不過我估唔到獅子姐姐講到好有理想又話有意培育下一代都咁差, 失望
原帖由 kathylo 於 09-4-9 10:21 發表

我個女3歲多時, 幫她報了"幼兒班一級"(2007年12月開始), 果時話係一年的課程, 但到2008年8月就要考試, 原來那個"獅x"姐姐和其他導師離開"春天", 然後佢地開咗個叫"香港親子劇團", 同"春天"無關係, 現在你講的"春天 ...

e 我個女都係mary姐姐教, 可能我個女同你個仔果時係同班, 果時表演就聽mary姐姐話有果同學仔比咗錢又突然唔表演, finally, 果次表演都攪到唔開心, 因為個女綵排時不合作, mary姐姐都有係我地面前埋怨, 仲暗示唔比我個女參加表演, 但比咗$800, 唔表演又好肉痛, 最後, 我地費了很多口水輔導個女, 到真正表演時, 我個女都很合作(做"月亮掉下來"裡的月亮), 連mary姐姐事後都覺得出奇, 別人看以為mary姐姐教得好, 但其實係我地下了很多功夫呢

原帖由 hihirita 於 09-4-9 10:57 發表
e......我地又係為左呢個表演攪到好唔開心, 我比左$800, 我仔點都唔肯去, 咁佢地又講明唔比家長入去睇綵排, 而平日我仔 都扭計唔肯上堂, 大有可能佢地對我仔唔好囉, 所以我都放棄去表演, 估唔到佢地單單打打我成個月 ...

咁我知知地你係邊個勒, 我個仔咪成日上堂喊那個囉, 開頭我以為佢扭計乍型唔肯返, 佢每次上堂我要走佢就勁喊, 我真係唔明架, 佢連d春天同學仔都唔采, 佢真係勁唔like 呢間野, 唉, 諗番起好後悔,  為左呢間學校攪到呀仔咁唔開心, 好采我無比佢去表演, 雖然無左$800, 好過佢係入便喊仲比人糟質
+
原帖由 kathylo 於 09-4-9 14:36 發表
e 我個女都係mary姐姐教, 可能我個女同你個仔果時係同班, 果時表演就聽mary姐姐話有果同學仔比咗錢又突然唔表演, finally, 果次表演都攪到唔開心, 因為個女綵排時不合作, mary姐姐都有係我地面前埋怨, 仲暗示唔比我 ...