用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 荃灣成人日文有無推介?
go

荃灣成人日文有無推介?

荃灣除左工聯會外, 仲有無地方比大人學日文? 有無好介紹? 私人同學校都得. Tks!

葵芳都得.

pm you la.

mamimeowmeow,

Hi, 打個招呼先,又見到你,我都想要荃灣學日文既資料呀,放低咗幾年真係好想學返,痳煩你pm我啦,謝謝

我都想要荃灣學日文既資料呀, PLS PM ME, THX!

醒目開學勳章

原帖由 Kowmman 於 09-3-4 18:53 發表
我和囡囡上堂的那間在佐敦,雖然不錯,但似乎與荃灣相距遠了點呢

你佐敦邊度呀? 可否介紹下?

我現在都係搵私人學緊, 之前在佐敦日x學左1年幾, 之前搵左個miss教, 因為有時放工已經太累又成日遲到, 現在上miss家學(美孚), 其實私人學好似貴d, 不過可以學得快d, 而且可以明白多d, 當然都係要靠自己努力溫習, 上年剛考左4級, 打算今年考3級, 如果樓主要miss tel再pm我!

原帖由 mamimeowmeow 於 09-4-30 22:18 發表
Can you describe your miss here more? like how old, what qualification...etc?

佢在日本讀大學, 當然係日文1級程度啦! 回來香港後就開始教日文都幾年, 現在有在較出名的日文學校教, 仲有其他私人教授! 至於幾多歲, 我又唔肯定, 我估三十幾歲啦!

我都是考左4級, 幾年前了, 放低左好耐, 今年想考3級, 請問可以與妳一齊學嗎?  如不方便, 請pm我 miss的聯絡電話. 謝.

原帖由 bittyko 於 09-5-4 01:11 發表

佢在日本讀大學, 當然係日文1級程度啦! 回來香港後就開始教日文都幾年, 現在有在較出名的日文學校教, 仲有其他私人教授! 至於幾多歲, 我又唔肯定, 我估三十幾歲啦! ...

我想學好日文,但記性差成日唔記得點發音。上門學日文好似會好貴咁...大約幾錢?