用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼兒園課程
go

幼兒園課程

各位BK媽咪,大家知唔知香港咁多間幼兒園,邊間(連2歲班)有課上(要學中英普)並且課程都算幾深架(傳統教學)?邊間每日都會有英文堂同要認字(中英)?呢類幼兒園有無全日班架?
因為好多2歲班幼兒園都只系托兒形式,無乜學(只會自理),不過好多家長都想多啲選擇同有特殊要求,如果有呢類幼兒園,希望可以比大家參考一下,多個選擇!
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

綠茵都幾好: 喎

綠茵
Local class :
$3,050 (Half Day)
$4,350 (Whole Day)
Providing around 20 mins English Class

International Class:
$3,550 (Half Day)
$4,620 (Whole Day)
English Language Whole Day.

Greenville
Around $3,050 (Half Day)
Around $4,500 (Whole Day)

請問大家知唔知方方樂趣嘅PN班好唔好架?
好似都幾貴,4800仲有雜費未計!

方方樂趣嘅PN班有開放曰架‧你打去問吓

原帖由 winchoy16888 於 09-3-5 19:20 發表
綠茵都幾好: 喎

是不是Ma On Shan 個間? 有人講好深, BB 會好辛苦?

My son was accepted by funful but many bk mum said funful is not so good as in the past and the school fee is not cheap.  I would like if Greenville is still have seat available for International class.  

elbb

原帖由 PandaVV 於 09-3-6 00:08 發表
綠茵
Local class :
$3,050 (Half Day)
$4,350 (Whole Day)
Providing around 20 mins English Class

International Class:
$3,550 (Half Day)
$4,620 (Whole Day)
English Language Whole Day.

Greenville
Aroun ...

無錯,方X好“拿利”,下下都系$,打去問過啦,要問得清楚啲,因為佢地連生日費都慢慢計,2歲真系唔系好仁值羅!

綠茵係活動定傳統架?
課程怎樣? 讀得辛苦麻?