用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 想知三大派phonics之不同處. 有人可解答ma? ...
go

想知三大派phonics之不同處. 有人可解答ma? [複製鏈接]

0    0    0    0

Jolly 同letterland係耐D,學的會較著重theory,但係Hooked on Phonics會係著重運用,會有埋reading的成分。而家好多幼稚園都會用佢。我個仔都係學緊Hooked on Phonics,因為我家姐個仔之前學Jolly,學完好似唔識得用番出來。咁我個仔而家學緊,你話咩都識拼佢又未得,不過佢呢套學法會係有一D故事書配合,佢每堂學完一D,用番有關果一堂學既書同佢讀,佢都可以讀到,所以我覺得有D野可以睇到。同埋佢係主要教分折字,我個人覺得折字對日後學習好 D,我以前讀書都係自己折字。好似一個好長既字dictationary,佢會教折做 dic , ta , tion , a, ry。

shouldn't be dic-tion-a-ry?

原帖由 mygiftbaby 於 09-2-26 22:36 發表
Jolly 同letterland係耐D,學的會較著重theory,但係Hooked on Phonics會係著重運用,會有埋reading的成分。而家好多幼稚園都會用佢。我個仔都係學緊Hooked on Phonics,因為我家姐個仔之前學Jolly,學完好似唔識得用番出來。 ...

Oops!  I've overlooked the word.  It's correct.  Sorry!

原帖由 Bubuchu 於 09-3-6 11:40 發表
shouldn't be dic-tion-a-ry?
‹ 上一主題|下一主題