用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! ...
go

報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 !

今朝交咗申請表喇, 第12x號, 你地呢 ???

今朝12:30左右去到, NO: 53X
好似唔係想像中咁多人apply

9點幾去到, NO.11x

咁都有接近600人報名(比往年多好多啦), 佢地最多60個位, 10揀1, 都幾難!

要開始漫長的等待...

嘩, 你地咁前既, 我c6都係9點去到, 我地排到16x. 我問過, 係得54個位咋, 難過中六合彩

唔試就無機會啦 !
你地嘅小朋友幾大呀, 我個女係07年6月的。

我個女係07年8月尾, 應該都好難啦

爸爸未到09:00已到, 都係排13X.

My  daughter is Apr 07 BB, our application # is 23x, I don't have much expectation as the chance is only 1/10......

Hey, how do you know that the vacancies are 54 but not 60?

係elmolly問過, 得54個位架

原帖由 max1116 於 09-3-7 16:52 發表
今朝交咗申請表喇, 第12x號, 你地呢 ???

唔好意思! 想問
(1) 那間St. Paul;
(2) 2010年三歲班幾時取Form?
Many Thanks.

我都想知
原帖由 哈呣 於 09-3-8 13:48 發表

唔好意思! 想問

醒目開學勳章

原帖由 Mollymama 於 09-3-8 09:01 發表
My  daughter is Apr 07 BB, our application # is 23x, I don't have much expectation as the chance is only 1/10......

Hey, how do you know that the vacancies are 54 but not 60?

My girl 0701 application # 48X

原帖由 哈呣 於 09-3-8 13:48 發表

唔好意思! 想問

係"SPN "聖保祿幼兒園 (全日制)
2010年三歲班? 即係K1, 佢地係由N1開始的, 所以唔收揷班生的

你們個個都唔夠我遲,我12:30pm左右才到,就是唔想排隊,已經去到no.54x,機會都是渺茫的了。

又冇家姐阿哥讀緊,又唔是教友,仲要住九龍,只是父母返工地點比較近,都唔知有冇分計.....

其實報名都只是唔甘心連報都唔報,form都唔填就認輸姐.........

SPN 太貴了, give-up!!!

原帖由 AS_Baby 於 09-3-9 11:27 發表
你們個個都唔夠我遲,我12:30pm左右才到,就是唔想排隊,已經去到no.54x,機會都是渺茫的了。

又冇家姐阿哥讀緊,又唔是教友,仲要住九龍,只是父母返工地點比較近,都唔知有冇分計.....

其實報名都只是唔甘心連報都唔報,for ...

佢地收唔收, 唔會因為你個 apply no. 係先定後的, 有d過來人講過, 佢地"又冇家姐阿哥讀緊,又唔是教友", 最後都被取錄了啦
報咗名就即係有機會啦  唔使咁灰喎 :)

原帖由 仔仔錫錫你 於 09-3-9 12:27 發表
SPN 太貴了, give-up!!!

全日制, 又無學劵的
但為咗求得一間好學校, 無法啦 :)

原帖由 max1116 於 09-3-7 22:04 發表
唔試就無機會啦 !
你地嘅小朋友幾大呀?

我家小姐係大女, 06年12月尾, 希望機會大dd啦! 我地都係無connection, 無信仰, full time mami... 我女仲要係果d唔靓女的男仔頭來架!

原帖由 max1116 於 09-3-9 12:30 發表
全日制, 又無學劵的
但為咗求得一間好學校, 無法啦 :)

係啦, 學費都OK啦, 聽d前輩講, 佢地無書薄雜費的!
係呢, 有無d前輩來支持下呢!

原帖由 jjtseung 於 09-3-9 14:26 發表

我家小姐係大女, 06年12月尾, 希望機會大dd啦! 我地都係無connection, 無信仰, full time mami... 我女仲要係果d唔靓女的男仔頭來架! mouth:" />

我地都唔知學校嘅收生標準的  唔好諗咁多啦 :)