用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 基督教國際學校-幼稚園
go

基督教國際學校-幼稚園

簽名被屏蔽

我個女讀緊R1,我覺得學校好好,我女個老師非常好. 我揀ICS係因為ICS的學生品德好, 重有老師對學生有愛心,老師為人亦係好的身教.對我來說ICS全部都好好,要數唔好唯一係 中文較弱同埋學費會貴D.
桐桐於9月20日出世 歡迎參觀桐桐的網頁

我個女讀緊R1,我覺得學校好好,我女個老師非常好. 我揀ICS係因為ICS的學生品德好, 重有老師對學生有愛心,老師為人亦係好的身教.對我來說ICS全部都好好,要數唔好唯一係 中文較弱同埋學費會貴D.

hoeve, hi, can you also comment about its discipline?  Most IS give an impression that they are too relaxing ('hea').   Thanks.

原帖由 hoeve 於 09-3-9 13:16 發表
我個女讀緊R1,我覺得學校好好,我女個老師非常好. 我揀ICS係因為ICS的學生品德好, 重有老師對學生有愛心,老師為人亦係好的身教.對我來說ICS全部都好好,要數唔好唯一係 中文較弱同埋學費會貴D. ...

我見過的ICS高年班同學都係好乖好積極的青年人,我唔覺得佢地HEA,我諗同基督教信仰有關,因為ICS起好強調點樣做人e.g.前排我個女學緊要唔理對方行為都要愛人(就算曳的小朋友都要對佢好),小朋友由細細個輸入好多正面的價值觀,都唔會壞得去邊啦。

原帖由 buu0605 於 09-3-9 15:17 發表
hoeve, hi, can you also comment about its discipline?  Most IS give an impression that they are too relaxing ('hea').   Thanks.

thank you !!

原帖由 hoeve 於 09-3-10 12:42 發表
我見過的ICS高年班同學都係好乖好積極的青年人,我唔覺得佢地HEA,我諗同基督教信仰有關,因為ICS起好強調點樣做人e.g.前排我個女學緊要唔理對方行為都要愛人(就算曳的小朋友都要對佢好),小朋友由細細個輸入好多正面的價值觀 ...

hoeve, may I know a bit more about its Chinese language/culture teaching?  Does it have a good balance of English and Chinese but not only a bit Putonghua class?  Thanks.

原帖由 buu0605 於 09-3-10 17:12 發表
thank you !!