用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 金融海嘯會吾會影響家長比小朋友學野?
go

金融海嘯會吾會影響家長比小朋友學野?

或者報D平嘅course??$680蚊4堂,學golf,唸緊學吾學好,what do u think?

每個家庭既經濟情況都唔同,好難一概而論。

$680 四堂唔算貴。不過,就算 $68 四堂,我都唔會比小朋友學 golf!!我覺得大把活動有益、有用過佢。

呢 d 高級玩意..........留番佢地大左有興趣先學。

Golf 也是運動的一種吧!若經濟許可,試試又何妨?就當識多點點。但最重要的是家長的心態,若任何活動一旦開始便一定要達到最高水平或考到某等級,就真的要想清想楚才好開始。當然小朋友的意願也最好要考慮。

當小朋友說想學某樣活動(或我想他試試),若安排得到,我會讓小朋友試試,若試過後他真的表示很想繼續,我會與他訂一目標(按步就班),那就不可半途而廢了。第一個目標達到後,再商量繼續定新目標或停止。

原帖由 tommythumb 於 09-3-11 18:09 發表
每個家庭既經濟情況都唔同,好難一概而論。

$680 四堂唔算貴。不過,就算 $68 四堂,我都唔會比小朋友學 golf!!我覺得大把活動有益、有用過佢。

呢 d 高級玩意..........留番佢地大左有興趣先學。 ...

係啦,其實都係想比BB學多樣野,橫掂價錢同學其他野差吾多,little gym都考慮緊,咁大家報咗野復活節比小朋友學未?

原帖由 YYML 於 09-3-12 13:17 發表
Golf 也是運動的一種吧!若經濟許可,試試又何妨?就當識多點點。但最重要的是家長的心態,若任何活動一旦開始便一定要達到最高水平或考到某等級,就真的要想清想楚才好開始。當然小朋友的意願也最好要考慮。

當小朋友說想學 ...

都有小小擔心報o左課程之後 , o的中心會突然執o左 , 因為好多年前都試過

絶對讚同突然執o左

they open Causeway Bay centre yet?  I like it very much but also think my kid will be equally happy if i bring them to playground.  

原帖由 kaytse1024 於 09-3-12 16:27 發表
Little GYM都OKAY!

i never heard of CWB centre..i m juz plannng the one in Central..i don like them to play in the playgroud, coz its so hot and so many mosquito haha..

原帖由 wan^kam^ 於 09-3-16 22:28 發表
they open Causeway Bay centre yet?  I like it very much but also think my kid will be equally happy if i bring them to playground.  

they opened in Central?! If no need to cross harbour to TST, maybe I will consider .... hahahaa

原帖由 claibb 於 09-3-18 20:16 發表
i never heard of CWB centre..i m juz plannng the one in Central..i don like them to play in the playgroud, coz its so hot and so many mosquito haha..

回覆 # 的文章