用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 急急急,請幫忙!
go

急急急,請幫忙!

由於未能(不)出席學校面試,希望寫信給學校通知不出席和多謝這次面試的機會。但不懂寫,請家長幫幫忙給我一個 English 英文給中學的推辭面試信。請幫幫忙!

謝! Email:  [email protected]

仲寫信呀...打電話講啦!!!

謝謝你的提醒。

但係我們不是改期,而是推辭這次面試,再加上我說話不叻,所以寫信會比較好些和有禮貌D推辭。

未知可否幫忙給我 sample.

Thank you.

唔去直頭唔洗通知啦,你驚佢監你讀呀?

原帖由 nsk65 於 09-3-11 21:48 發表
唔去直頭唔洗通知啦,你驚佢監你讀呀?

我想樓主係希望多一條後路者.

原帖由 pcjoemama 於 09-3-11 22:43 發表

唔出席面試,學校感覺上,你對呢間學校唔重要,咁樓主會唔會仲有後路呢?!

由於這校是一所校風好的學校(差的學校可能預有考生會無聲缺席),我想較少人缺席好學校的面試,所以便打算禮貌地寫信推辭。

其實孩子已有學校取錄,所以我又無想過原來寫信有留後路的用處,多謝你的提醒。若然我有朋友需要留後路,我都會把你的見解提議給她們。

原帖由 pcjoemama 於 09-3-11 22:43 發表

請問有無家長試過 此情況(孩子已被取錄後,而收到另外一間好學校的面試通知信,但不參加面試),請給點處理方法和意見,如果你們也是send a reply letter, please PM me or email a sample to me for my useful.

Thanks!