用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山幼兒園(Nursery)邊間好?
go

馬鞍山幼兒園(Nursery)邊間好? [複製鏈接]

請問有冇人知道馬鞍山區邊間幼兒園Nursery比較好:
   0    0    0    0

原帖由 BBTao 於 09-3-11 15:00 發表
請問有冇人知道馬鞍山區邊間幼兒園Nursery比較好:

我幫個女報了崇真會美善幼兒園

回覆 # 的文章

其實我想個仔讀國際班. 但知道boxhill 已full 咗.  想問有冇人知綠茵好唔好? 還有邊好.

我都好想知多d綠茵...

睇左d網上comments有人話綠茵唔係勁full個d, 咁有人就猶豫仲有位剩咁間學校係咪好極有限?! 另外佢又冇網頁, 我想知多d資料都唔得...

有冇人的小朋友讀緊? 我好想知多d呀?

回覆 # 的文章

我昨天打電話問綠茵, 佢話可以星期六去報名. 我都擔心好不好

醒目開學勳章

MOS 得完富安嗰間, boxhill 同埋綠恩有國際班
咁~ 富安嗰間又真係地方唔錯架..

回覆 # 的文章

kerkermui, 請問你係咪指威寶? 你的小朋友係咪讀緊呢間呀?

醒目開學勳章

原帖由 Alichau 於 09-3-12 11:39 發表
kerkermui, 請問你係咪指威寶? 你的小朋友係咪讀緊呢間呀?

係呀~ 威寶
不過我小朋友掔未讀nursery~ 亦唔會讀國際班

你留意吓啦~ 每年open day就會寄單張俾區內居民, 我去過, 個操場好大, 單層建築, 唔多樓梯, 可惜我去嗰次可能遲咗d, 佢d老師自己傾計, 完全唔理我地! 所以無報呀~

不過如果你一心諗住讀國際班嘅, 應該ok嘅~

小女正在綠茵就讀 pre-nursery. 很喜歡上學。老師和校長很有熱誠和愛心,而工友亦十分友善和細心。老師們均很有心機預備教材和布置課室。

主流班有不少英語和普通話課,pre-nusery 的英語不淺,已學 I'm a boy, Good morning teacher 等超過二十句日常用句子。學校會在節日舉辦不同的聯歡會和嘉年華會,讓小朋友體驗不同節日的特色,很有教育意義。

此外,學校行政安排不錯,每月都有中英文 newsletter 和通告告知家長小朋友的學習進度。學校會預備茶點,有時亦會「煲湯」給小朋友飲。

回覆 # 的文章

Dear all,

Thanks for your information.
‹ 上一主題|下一主題