用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Playgroup 真的有用嗎?
go

Playgroup 真的有用嗎?

醒目開學勳章

我試過唔同類型嘅playgroup, e.g.幼潛 (大小肌+social+唱歌仔), KinderMusik (唱歌跳舞, sensory stimulation), baby gym (大肌), english playgroup (MI Kids 送嘅) 同埋 "動身又動腦" (大小肌/前庭/平衡/專注力/social skill)

坦白講, 我只係繼續上動身又動腦, 因為其他playgroup 只係玩玩吓咁 (KinderMusik 都話有隻好好聽嘅cd), 家長學唔到嘢去教BB, 但係响動身又動腦裡面, 我知道小朋友有邊d動作應該可以做到, 點train~ 有問題又點樣幫小朋友, 買咩玩具玩咩遊戲先啱..

英文playgroup... 我就覺得無乜用, 可以屋企賓姐好用心教阿仔啦..

原帖由 kerkermui 於 09-3-12 10:39 發表
我試過唔同類型嘅playgroup, e.g.幼潛 (大小肌+social+唱歌仔), KinderMusik (唱歌跳舞, sensory stimulation), baby gym (大肌), english playgroup (MI Kids 送嘅) 同埋 "動身又動腦" (大小肌/前庭/平衡/專注力/so ...

可唔可以PM"動身又動腦"的資料我?  有無比14個月bb上的班?

醒目開學勳章

原帖由 sh_yip 於 09-3-12 13:54 發表

可唔可以PM"動身又動腦"的資料我?  有無比14個月bb上的班?

http://www.cdcentre.com.hk/course_content9.html

原帖由 kerkermui 於 09-3-12 14:25 發表

http://www.cdcentre.com.hk/course_content9.html

Thanks a lot ....

哎呀, 個course係比20個月至三歲寶寶及家長.  亞仔依家得14個月, 要半後先可以參加.

醒目開學勳章

原帖由 papa_chan 於 09-3-13 00:26 發表
哈哈
叫賓姐教 @@

我無叫~ 係佢自己攞我set ubcr cards 好有心機咁教~

原帖由 MayMay_Lee 於 09-3-14 01:55 發表
我覺得幾好 wo
英文 playgroup
如果係 native 口音就好
比小朋友早d學 native 0既口音

但佢個playgroup miss 得dd native口音, 如果你真係要 native口音, 搵個間喇, 價錢都係差唔多咋.

Playgroup 都ok