用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田培英 & 沙田祟真 面試
go

沙田培英 & 沙田祟真 面試 [複製鏈接]

0    0    0    0

郭得勝面試, 甘早?我今日個女去完培英, 都好開心好鍾意, 28去祟真, 下個月要CHOOSE30間都吾知點好?

郭得勝面試, 甘早?我今日個女去完培英, 都好開心好鍾意, 28去祟真, 下個月要CHOOSE30間都吾知點好?

我兒子去完培英面試回來也很開心,你們收到祟真面試的信嗎?

上星期五收左啦啦

原帖由 牛耕田 於 09-3-15 22:06 發表
我兒子去完培英面試回來也很開心,你們收到祟真面試的信嗎?

我出年都想選培英, 請問大家為何面完試都很高興, 是否題目很容易, 可否告知面試的情況. 是偏向學術性 ? 還是主要與小朋友溝通, 探討他們的性格 ?

好高興,今天我也收到崇真的面試信.
听兒子講,培英面試英文方面是給篇文章小朋友讀,老師再就文章內容提問;粵語方面就討論"課外活動的利與弊"應偏向學術性吧

原帖由 牛耕田 於 09-3-16 21:57 發表
好高興,今天我也收到崇真的面試信.
听兒子講,培英面試英文方面是給篇文章小朋友讀,老師再就文章內容提問;粵語方面就討論"課外活動的利與弊"應偏向學術性吧 ...

恭喜你呀 ! 希望我明年都有你咁lucky ! 預祝你今年成功 !
多謝你的資料, 仲想問下面試時係group discussion咁分組與其它學生一齊見老師, 定係數個老師對1個學生咁見呢, 因為我小朋友唔鐘意舉手發言....

見得甘開心因為亞女話D老師友善, 見D學生又開心WOO

多謝你的祝福,希望兒子順利考入培英.
另兒子話英語面試是一對一;粵語面試是5人一組,我兒子那組是3個女孩2個男孩,女孩子很踴躍發言

原帖由 牛耕田 於 09-3-17 21:08 發表
多謝你的祝福,希望兒子順利考入培英.
另兒子話英語面試是一對一;粵語面試是5人一組,我兒子那組是3個女孩2個男孩,女孩子很踴躍發言

咁我真係要叫佢記得主動發言. 謝謝你的資料. 收到好消息再同我們分享吧 ! 加油 !

上星期六沙田崇真面試, 問題很簡單, 而且好快問完, 是否已經定好人選, 而求其面試?

我有朋友都話好快見完,可能都係睇教統局成績次弟來决定,其實一曰要見800人又真係好難詳細。

回覆 # 的文章

唔係預先揀定
因為差唔多所有老師都有份interview...(約40位), 所以可以好快完, d題目有中有英
‹ 上一主題|下一主題