用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 福建中學(觀塘)叫我仔去 second interview
go

福建中學(觀塘)叫我仔去 second interview

first round 衰左, now 又叫我地去 interview?
有無家長都係咁架??

浩朗媽媽

你又知你  1st round 衰左
你都無收到 rej letter,
即係仲有機啦

原帖由 浩朗媽媽 於 09-3-19 17:23 發表
first round 衰左, now 又叫我地去 interview?
有無家長都係咁架??

係架咩?

唔係冇得second in 就叫衰左, 當時是在學校網登出嚟, 應該係冇信的, 我知有人second in完都冇收, 他自己覺得表現得很好, 好很望, 未聽過依家叫人去second in, 咁係咪話仲有機會

原帖由 jazzmama 於 09-3-19 17:36 發表
浩朗媽媽

你又知你  1st round 衰左
你都無收到 rej letter,
即係仲有機啦

咁得意? 先前已經完成咗SECOND INT囖喎。 已經有第一批收生添。

係用咩通知你去SECOND INT的?

原帖由 浩朗媽媽 於 09-3-19 17:23 發表
有無家長都係咁架??
多一點努力 多一點回憶!

電話通知我21號 second in, 重講明係見家長 大約 十分鐘面談!

原帖由 bkman 於 09-3-20 00:48 發表
咁得意? 先前已經完成咗SECOND INT囖喎。 已經有第一批收生添。

係用咩通知你去SECOND INT的?

喺咪上次冇上網睇漏咗去? 好事嚟ga, 祝你好運

原帖由 浩朗媽媽 於 09-3-20 15:34 發表
電話通知我21號 second in, 重講明係見家長 大約 十分鐘面談!

其實唔知福建的收生要求, 咁多人去FIRST INT, 最後只收得百幾個。 好似要求都好高咁。 無論如何, 如果你喜歡福建, 當然去INT啦, 祝你成功。

原帖由 浩朗媽媽 於 09-3-20 15:34 發表
多一點努力 多一點回憶!

浩朗媽

聽聞福中如果收你, 有機會in 馬上通知你
你要有心理準備馬上作出決定是否放棄派位
你仔成績唔差, 要三思

另外, 聽其他媽咪講
入左福中取錄名單中
7月叩返都會收, 呢樣真係正

今日福中有好多活動(如分班試, 中一第二輪收生, Second interview)可否分享一下今日既所見所聞如 :

有幾多人First interview
有幾多人 Second interview
有幾多人考分班試
Tomorrow is better

醒目開學勳章

今日 Second interview   大約有八十人 !!!

佢會考成績很好喎!!

查實 福建係 Band 1 Band 2 ???

大力,
你是否都係Second in ? 幾時知道結果? 咁你有冇留意第二輪收生有幾多人interview ?

福中應該係band1尾(事關總有幾個新移民幫佢地省招牌)

原帖由 大力大力 於 09-3-21 11:47 PM 發表
今日 Second interview   大約有八十人 !!!

佢會考成績很好喎!!

查實 福建係 Band 1 定 Band 2 ???

醒目開學勳章

Second interview   大約有八十人 !!!

下星期網上知結果了!!

原帖由 大力大力 於 09-3-21 23:47 發表
今日 Second interview   大約有八十人 !!!

佢會考成績很好喎!!

查實 福建係 Band 1 定 Band 2 ???

最好二件都係6A1B2C
跟住係4A都叫會考成績很好喎
我無野講

醒目開學勳章

福中,中英數合格率都有 94% 以上,是差嗎???

9x %合格率,好多Band 2 頭中中都有
我無話差.
不過唔係好好囉.

你都想小朋友入 U 架.
得拾幾分入到預科都係培跑 la
你有無睇佢地A level 成績架

醒目開學勳章

福建明天網上公布第ニ輪收生名單!!!

大力大力,

你係唔係都屬於第二輪 ? 幾時考分班試 ?

原帖由 大力大力 於 09-3-24 05:07 PM 發表
福建明天網上公布第ニ輪收生名單!!!

我收到電話通知取錄, 28號考入學試

醒目開學勳章

hi,

我今天都收到電話取錄,不過我是申請中文班,所以唔使考試!

yuk hei mum

原帖由 浩朗媽媽 於 09-3-24 17:24 發表
我收到電話通知取錄, 28號考入學試