用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴 & Cannan(KLN Tong) N1???
go

劍鳴 & Cannan(KLN Tong) N1???

劍鳴 N1 <p.m>    &   Cannan(KLN Tong) N1< a.m>

which one will you choose PLEASE??? URGENT!!!

thank you

anyone can give some advise please???   which one will u choose if u were me???

Hi, may i know is your baby studying in N1 or K1 ar???

one concern is Keen mind said No guarantee K1 seat.... is it true? also, what will be the different about AM n PM class, PLEASE???

Any mummy can share the good points of KM?  I am still very 15/16 to choose between KM & Tsung Tsin (both PM international class). KM costs a lot more than TT but considering the chance of getting in better primary school...!!!   I really need advice, please.

當然是選劍鳴下午國際班,兩文三語的訓練比迦南好多了,劍鳴的老師亦較有禮和有愛心。

原帖由 sin_928 於 09-3-6 20:19 發表
劍鳴 N1     &   Cannan(KLN Tong) N1< a.m>

which one will you choose PLEASE??? URGENT!!!

thank you

我仔仔由N1(AM)升到K1(PM), PM係International Class, 每班有英文(ABC, 但唔識聽中文)&中文班主任, 老師&STAFF都好有禮貌, 亦都好鐘意我仔仔。

依家K1每日都有2-3份功課, 每星期教1中文, 1英文字, 數學, 音樂, Phonics, 好在仔仔好鐘意寫字。逢星期五學校派回書本&功課, 佢得3歲半人仔, 個書包有10幾本書呀!

Monday去左St. Johannes Kindergarten interview (仔仔自己interview & 做test), 問番老師, 佢話用英文問問題佢用英文回答, 話佢做test好快, 其中要寫20至30, 佢都識(但劍鳴好似都係教1-10)。 我又報左迦南下星期六interview, 因為想報讀全日班, 老公話劍鳴讀得好, 唔好轉喎~  但妹妹就出世, 我膽心姐姐照顧唔黎。

醒目開學勳章

每個星期教一中文一英文.. 都唔係好多啫?! 係嘛?  其他KG會係點架?
我得閒同阿仔睇書時, 佢一晚學到嘅都唔止啦!

LittleRoxie,

我仔仔2歲, 3月插班入KM N1 (PM), 佢都很喜歡返學, 我想老師和姐姐真的很有愛心對他們.

我想問你囡囡N1和K1讀am還是pm? 我仔仔而家會常跟人"口水尾"講嘢, 但還未懂得說整個句子, 不知是否男孩仔真係說話能力慢?

原帖由 LittleRoxie 於 09-3-14 23:14 發表
不是所有KM N1 學生能原校升K1, 很幸運地小女能夠升讀KM 的K1
不能不題, 老師真的很有愛心, 我小女兒真的很愛KM, 每天她也是歡天喜地去上學
還有開學初期, 我女兒的語言能力只有1.5歲, 比同齡慢了半年, 很多有些小名 ...

我個女曾在KM讀N1, 我覺得KM既教學方法好好, 教到我個女自小已好自立! GOOD!!

listenken,

你囡囡而家讀邊間? 點解不再留在km?

原帖由 listenken 於 09-3-21 11:54 發表
我個女曾在KM讀N1, 我覺得KM既教學方法好好, 教到我個女自小已好自立! GOOD!!