用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田基督書院
go

沙田基督書院 [複製鏈接]

上星期去了學校聽了一個講座, 由踏入學校門口到上禮堂, 對迎面歡迎我們的校長, 副校長, 老師及學生, 都留下了深刻親切的良好印象, 感覺像一個大家庭. 完結前, 留下了電話會出席星期二參觀學校. (說真的, 我未必出席, 唔出席既原因係我可能只會放基督為第三志願.)

剛剛收到了由副校長親自致電來的溫馨提示: 不要忘了星期二之學校參觀.  

收線後, 我已決定出席當天的參觀日.

請問有冇家長的子女是就讀基督書院呢? 校風如何?

Thanks!!!

1    0    0    0

Sorry,我看錯校名

原帖由 annexli 於 09-3-22 16:16 發表
上星期去了學校聽了一個講座, 由踏入學校門口到上禮堂, 對迎面歡迎我們的校長, 副校長, 老師及學生, 都留下了深刻親切的良好印象, 感覺像一個大家庭. 完結前, 留下了電話會出席星期二參觀學校. (說真的, 我未必出席, ...

cathngai,

那基督書院是否妳們的第一志願呀????

我現在很煩惱, 我囡囡是Band 2生, 我到現在也很矛盾, 不知道選那間學校是好!

妳可否給我一點點意見?

Thank you very much!  

原帖由 cathngai 於 09-3-22 17:13 發表
我囡囡是今年的中一生,她也有協助今次講座,負責圖書館的其中一個崗位,所有學生都是自願的,並非選拔出來.
我當初選這間學校,就是因為它校風好!

...

上星期我沒有去听講座,那星期二可否參觀校園?另如果可以具體時間?
原帖由 annexli 於 09-3-22 16:16 發表
上星期去了學校聽了一個講座, 由踏入學校門口到上禮堂, 對迎面歡迎我們的校長, 副校長, 老師及學生, 都留下了深刻親切的良好印象, 感覺像一個大家庭. 完結前, 留下了電話會出席星期二參觀學校. (說真的, 我未必出席, ...

應該可以吧!
早上9:15在學校門口等, 我諗妳最好致電學校問一問.

原帖由 牛耕田 於 09-3-22 22:34 發表
上星期我沒有去听講座,那星期二可否參觀校園?另如果可以具體時間?

醒目開學勳章

我有2個朋友仔女都係讀基督,(互不相識,一男一女,級別不同)我都有問小朋友點睇學校,答案"OK啦",再問2家長點睇學校,2個家長都答功課一般,但係好正面,佢地都話會推介比人喎…

我經常都見到佢地d學生, 整體都ok, 鄰近那間馬xx就吾踮

SORRY!!我看錯學校名, 我囡囡不是這間學校,十分抱歉
原帖由 annexli 於 09-3-22 17:24 發表
cathngai,

那基督書院是否妳們的第一志願呀????

我現在很煩惱, 我囡囡是Band 2生, 我到現在也很矛盾, 不知道選那間學校是好!

妳可否給我一點點意見?

Thank you very much!  

...

原帖由 cathngai 於 09-3-23 22:42 發表
SORRY!!我看錯學校名, 我囡囡不是這間學校,十分抱歉  

ar......唔緊要, 咁妳囡囡讀邊間呀?

沙田基培書院
‹ 上一主題|下一主題