用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Enopi & Kumon有咩唔同?
go

Enopi & Kumon有咩唔同?

我仔仔上ENOPI我覺得幾好,英文教授如特別名詞有中文講解有2本Basic Thinking Math and one Critical Thanking Math回家做全是英文題目字大,仔仔好鍾意做有教材

我都是因為Enopi 有 Critical Thinking 才選,而且接觸的英文名詞也比較多,也有英文文字題,最重要是不需規定日日做,只要每星期都能做完老師所派的功課就可以,比較有彈性。

原帖由 MariaTsui 於 09-3-21 12:55 發表
我都是因為Enopi 有 Critical Thinking 才選,而且接觸的英文名詞也比較多,也有英文文字題,最重要是不需規定日日做,只要每星期都能做完老師所派的功課就可以,比較有彈性。 ...

Me 3.  I also like the critical thinking part.

公民無指定人數一班,每半小時一班,無分年級
人流每半小時出出入入,其實都幾嘈,自己一入到教室就拎功課,自己係度做,無專人坐係度教,唔識先問,跟住老師就派一星期功課,大約每日做5/10張,指定時間內要做完
E.nopi就一班人數大約唔超過6人,會有人坐係度教,功課量唔係太多,英文文字體,如果小朋友讀英文小學,就係一個唔錯的選擇

me 4, 除咗critical thinking 依part, 我囡仲鐘意睇D漫畫故事, 我都鐘意睇... 幾有啟發性架.

原帖由 Yau_Cheung 於 09-3-22 17:59 發表

Me 3.  I also like the critical thinking part.