用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 校巴/褓姆車路線?
go

校巴/褓姆車路線? [複製鏈接]

想問下有那些路線? 如住在藍灣半島, 路線是怎樣行? 會否兜埋太古城、北角、天后呢?
因我們本身住在shatin, 囡囡考進了spk便打算搬往港島區, 但未決定那一區, 所以希望先了解一下校車的路線再決定。
各位mami可否亦提供意見那些屋苑好住, 又離spk不太遠呢?
   0    0    0    0

如果你搬到藍灣半島, 路程一樣係好遠喎 !
所以我建議你考慮係以你依家住緊既地方所須既時間與新地址去學校時時候比較, 如果差不多就算你搬係香港島意義都不大.

原帖由 pingbaby 於 09-4-4 12:00 發表
想問下有那些路線? 如住在藍灣半島, 路線是怎樣行? 會否兜埋太古城、北角、天后呢?
因我們本身住在shatin, 囡囡考進了spk便打算搬往港島區, 但未決定那一區, 所以希望先了解一下校車的路線再決定。
各位mami可否亦 ...

多謝你應我呀~ 咁多日都無人應我, 好慘~

我就係想問下有無mami知有無褓姆車由藍灣半島直接去spk, 唔使兜其他地區, 如果有都ok, 但如果要兜我就唔考慮藍灣半島.

我一定會搬去港島區, 因為個女讀書係長遠事, 如果繼續住shatin, 日日都要經兩條隧道返學放學真係太遠.

我其實都prefer近d既屋苑, 如果康怡、城市、富澤, 呢d屋苑好唔好住呢? 希望可以比d意見我, 因我真係唔熟港島區, thanks~

原帖由 ru_by 於 09-4-5 16:52 發表
如果你搬到藍灣半島, 路程一樣係好遠喎 !
所以我建議你考慮係以你依家住緊既地方所須既時間與新地址去學校時時候比較, 如果差不多就算你搬係香港島意義都不大.

...

其實我地都係住係九龍區, 我地係打算睇下呀女係唔係可以直升到小學至搬.

如果你問我, 我當然覺得天后, 北角最就腳啦 ~
之後就其次係太古之類啦, 我地有個同學住緊藍灣半島我可以問下佢係唔係一程車返學, 不過就要遲 D 至reply 到你.

原帖由 pingbaby 於 09-4-6 14:39 發表
多謝你應我呀~ 咁多日都無人應我, 好慘~

我就係想問下有無mami知有無褓姆車由藍灣半島直接去spk, 唔使兜其他地區, 如果有都ok, 但如果要兜我就唔考慮藍灣半島.

我一定會搬去港島區, 因為個女讀書係長遠事, 如果 ...

好呀, 唔該晒你呀~
原帖由 ru_by 於 09-4-6 19:00 發表
其實我地都係住係九龍區, 我地係打算睇下呀女係唔係可以直升到小學至搬.

如果你問我, 我當然覺得天后, 北角最就腳啦 ~
之後就其次係太古之類啦, 我地有個同學住緊藍灣半島我可以問下佢係唔係一程車返學, 不過就要 ...

同學仔都係坐保母車, 一程過只不過車程都要 45 mins 喎 !

原帖由 pingbaby 於 09-4-6 19:11 發表
好呀, 唔該晒你呀~

thanksX100~
I think i won't consider it anymore~
原帖由 ru_by 於 09-4-6 19:29 發表
同學仔都係坐保母車, 一程過只不過車程都要 45 mins 喎 !
‹ 上一主題|下一主題