用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南幼稚園
go

九龍塘迦南幼稚園

九龍塘迦南幼稚園, 有冇人知好唔好, 有冇學卷同學費及校車費幾多錢?

九龍塘有2間喎‧金巴倫同窩打老道,我女n1係窩打老道,老師同校長好好、個主任就差D冇耐性

原帖由 kawaiiliz 於 09-2-27 00:21 發表
九龍塘迦南幼稚園, 有冇人知好唔好, 有冇學卷同學費及校車費幾多錢?

小囡今年讀緊金巴倫道間迦南N1,老師好好,學校地方大,而且好乾淨,只可惜無小學

我打電話問過,好似話下年K1 $2400-1200(學劵),書雜$2500/學期

原帖由 noelyip 於 09-2-27 14:29 發表

小囡今年讀緊金巴倫道間迦南N1,老師好好,學校地方大,而且好乾淨,只可惜無小學

我打電話問過,好似話下年K1 $2400-1200(學劵),書雜$2500/學期 ...

Will you let your daughter to study K1 in Cannan or try other kindergarten?

如果上名校,迦南課程有咁上下,讀會輕鬆些小。

原帖由 funnyleung 於 09-2-28 19:43 發表
如果上名校,迦南課程有咁上下,讀會輕鬆些小。

Really? 迦南課程真的夠深嗎?

急問:有無人有保母車電話可以PM比我呢?

可以打去學校問

我女女讀緊N1, 今年9月入K1,我都覺得老師好好,校舍又乾淨, 不過請問K1-K3課程係咪會比較深D?  第時讀小學會好D?

我囡囡讀緊迦南, 迦南好好, 老師又好, 校舍更好, 不過9/09囡囡會轉去協恩, 因為協恩有小學, 我也爭紮左好耐是否轉校~~~

Tracyuco,

我細女現在又係迦南, 九月會去協恩pm.
你囡囡係咪N1香蕉組楠楠?

回覆 # 的文章

讀左n1上k1係咪容易入d架, 我b女想報2010 9月 k1,面試難唔難架?

N1係咪無學卷?N1交幾$一個月學費呢?

九龍塘迦南每月$2,700. 其他分校好似平少少.
我朋友個仔今年讀中二, 佢當年讀九龍塘迦南都要$2,600. 而其他分校只是$1,000以下. 相信可能與師資及課程不同有關.

本人覺得小女(現讀n1)學到紀律,課程一般, 但提供許多字咭,小朋友未能深入認識......
小女將於9月轉入 KV.我知道許多小朋友會讀完N1轉往其他學校!

原帖由 LovelyBB06 於 09-2-28 22:28 發表

Really? 迦南課程真的夠深嗎?

學費$2700既話,  想問下九龍塘半日那間迦南N1班既雜費幾多, 校車費九龍區幾多錢?

school bus fee depends on where do you live.  We live in Waterloo Road, and the sch bus fee is $700 per mth.

你係咪指金巴倫道個間?
我囡係呢間讀n1, 雜費半個學期係$1800
九龍區要睇你去到邊, 約莫800左右車費.

我都有諗過如果k1唔收就會讀番呢間.
開學初期轉左個新班主任之後都幾ok.
阿囡返到黎都有講番返學學乜野同老師講乜野.

原帖由 kantanjin 於 09-4-13 00:03 發表
學費$2700既話,  想問下九龍塘半日那間迦南N1班既雜費幾多, 校車費九龍區幾多錢?