用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧(北角),康傑(小西灣)及迦南(小西灣)
go

明慧(北角),康傑(小西灣)及迦南(小西灣)

請各位媽媽,分享下以下三間學校的幼兒班:

明慧(北角),康傑(小西灣)及迦南(小西灣)

Thanks!

我都想知...pls share your comments

any comments?

help pls ..

我都想知啊,吾該

有無人知?

原帖由 Snoopywy 於 09-3-18 20:47 發表
我都想知啊,吾該

我知明慧好鬼多人讀啊

我地接觸過迦男的miss好nice,4月25日會同bb去interview.

明慧有local & international 班,要睇你哋報乜嘢?international當然好但very expensive!! 但如果報local就不如迦南。因為明慧校舍真係麻麻。相比迦南其實唔錯价錢又適中。  康傑其實very GOOD 5天都有鬼婆同小朋友講英文而校舍又唔錯,但學費就唔平,連雜費加埋要$3600!!!  我有大仔同細仔加埋就頂唔順。如果得一件不仿諗諗佢。

我都報咗明慧INTERNATIONAL CLASS
不過後來去咗小西灣迦南IN,我覺得校舍比明慧好,老師介紹課程時都好有條理 (明慧就感覺比較COMMERCIAL,同埋我有個朋友個仔讀咗,佢話D雜費都幾貴,又成日唔見咗小朋友D野......)
但我貪明慧可以多D機會學英文 (但我唔SURE老師係外國人定係ABC或住0係外國好耐的中國人),同埋我住太古去明慧會近D。
但明慧係PM班,我再等迦南個面試結果咗算啦 (但我明慧已經比咗一個月學費,唔讀又太浪費!!!!!!!!!)好煩惱呀!

請問幾多歲開始報名呀?
我女女剛剛到1歲.

Lowest price of full set of Summer & Winner Uniform for N1 "BOY".
If you have interest it, please email to me at [email protected]

明慧
Lowest price of full set of Summer & Winner Uniform for N1 "BOY".
If you have interest it, please email to me at [email protected]

明慧校舍真係麻麻,但口碑唔錯,我參觀所見沒有外藉老師,只有abc教英文(local班)
康傑校舍夠大及整潔,校長老師都不錯,學生們都好有秩序及有禮貌,有外藉老師教英文 (我參觀校舍時所見)
而迦南未參觀過,不過聽聞校舍都夠大,不過學生人數比康傑多.
有無媽咪報料?
知唔知迦南n1仲有幾多個位?
原帖由 良民 於 09-4-7 14:51 發表
明慧

有無小朋友已經in 了迦南或康傑?學費及雜費多少錢?
邊間好d?

原帖由 fatduckbb 於 09-4-14 18:06 發表
明慧校舍真係麻麻,但口碑唔錯,我參觀所見沒有外藉老師,只有abc教英文(local班)
康傑校舍夠大及整潔,校長老師都不錯,學生們都好有秩序及有禮貌,有外藉老師教英文 (我參觀校舍時所見)
而迦南未參觀過,不過聽聞校舍都夠 ...

原帖由 fatduckbb 於 09-4-26 23:17 發表
有無小朋友已經in 了迦南或康傑?學費及雜費多少錢?
邊間好d?
康傑收咗囝囝上午班,今個星期要買校服和書.學費$2000(全年12期), 雜費每學期$1020.我選佢因為近屋企,校舍清潔.始終2歲人仔座校車或要座車返學比較辛苦.

我阿囡係細b (07年12月),所以仲未有得interview,我都想阿囡入康傑上年班,唔知到時仲有無位!

康傑校舍真係好整潔,我都覺得唔錯!

原帖由 waiwai09 於 09-5-4 17:39 發表
康傑收咗囝囝上午班,今個星期要買校服和書.學費$2000(全年12期), 雜費每學期$1020.我選佢因為近屋企,校舍清潔.始終2歲人仔座校車或要座車返學比較辛苦.