用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 請問有沒有校車到將軍澳?
go

請問有沒有校車到將軍澳?

請問有沒有校車到將軍澳? 月費多少? 謝謝.
~easybring~

之前我問過學校,有校車到 TKO

about $800 per month

請問知唔知N1可否乘校車? 有無TKO既家長可以分享吓?

得巴:

可以! 我見TKO校車內有幾個 N1 小朋友呢, 我仔仔都係其中一個. 他們在車內一會就大部份都去見周公, 睡得很甜,落車要保母叫醒. 來回程的司機和保母都好好.

你地住哪個屋苑?

原帖由 得巴 於 09-5-6 20:44 發表
請問知唔知N1可否乘校車? 有無TKO既家長可以分享吓?

littlepig, 謝謝你的回應呀!我放心好多了,始終我地係TKO都係無直接車去,係地鐵行去又好遠。
我地住係將中,你地呢?

原帖由 littlepig 於 09-5-7 09:35 發表
得巴:

可以! 我見TKO校車內有幾個 N1 小朋友呢, 我仔仔都係其中一個. 他們在車內一會就大部份都去見周公, 睡得很甜,落車要保母叫醒. 來回程的司機和保母都好好.

你地住哪個屋苑?

...

我都係住tko,諗緊坐school bus定自己帶,因為km離mtr都幾遠.但又唔想仔仔咁細個坐school bus.
我住維景,9月會返pm班.
nice to meet u all^^

回覆 1# kristybilly 的文章

我囝囝讀緊N1, 下年升K1, pm class. 我都係住維景, 但囝囝喺坑口富寧上落車, 因為佢係嫲嫲湊.
囝囝已經坐左大半年校車啦, 起初都好擔心, 始終唔忍心咁細個就要佢自己搭車, 但保姆車司機同姨姨好有經驗, 囝囝坐左約兩個星期到就適應左啦, 唔洗擔心, 宜家囝囝仲會話俾我聽喺邊到等校車、校車咩顏色、車上有哥哥姐姐添 ...

- deleted -

回覆 1# littlepig 的文章

littlepig,
我囝囝係Miss Deanie 果班呀 ... 我囝囝好易認, 佢係單眼皮, 包包面咁, 你有冇印象呢?

多謝大家既回覆,而家都放心d,如果上車落車時間唔係太差既話,都係俾佢坐校車。想問初初係唔係可以跟車?

siu_mei,

因為個個都好可愛, 所以佢地認我容易.

原帖由 siu_mei 於 09-5-12 15:22 發表
littlepig,
我囝囝係Miss Deanie 果班呀 ... 我囝囝好易認, 佢係單眼皮, 包包面咁, 你有冇印象呢?

想跟車可以同校車司機傾傾.

原帖由 得巴 於 09-5-12 22:58 發表
多謝大家既回覆,而家都放心d,如果上車落車時間唔係太差既話,都係俾佢坐校車。想問初初係唔係可以跟車?