用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

09/10 PLAYGROUP [複製鏈接]

有冇係09/10 PLAYGROUOP MAMA 呀?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-5 18:11 發表
有冇係09/10 PLAYGROUOP MAMA 呀?

有呀 !

me too, local class pm

原帖由 siwing 於 09-5-7 14:26 發表
me too, local class pm

E,我都係local class pm喎,我地會唔會係同學仔呢^o^

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-7 20:07 發表

E,我都係local class pm喎,我地會唔會係同學仔呢^o^

我仔仔 am local.  仲未收到信開家長會. 你地收到未 ?

原帖由 monkey05 於 09-5-8 15:45 發表

我仔仔 am local.  仲未收到信開家長會. 你地收到未 ?

未呀,收到信可唔可以話我知呀,我m m搬咗屋,打過電話去學校通知改地址,但我驚佢地唔記得呀~

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-8 20:51 發表

未呀,收到信可唔可以話我知呀,我m m搬咗屋,打過電話去學校通知改地址,但我驚佢地唔記得呀~

好呀, 一收到再亙通啦.  你搬得近學校嗎?

原帖由 monkey05 於 09-5-9 23:21 發表

好呀, 一收到再亙通啦.  你搬得近學校嗎?

搬得好近呀,就樓上咋

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-10 00:01 發表

搬得好近呀,就樓上咋

嘩, 正喎, 落樓下就係學校.
今日收到學校既信, 7月既summer camp, 你地會番嗎 ? 我會同仔仔報的, 不過, 未知報 1 or 2 session 好.

回覆 9# monkey05 的文章

我因為轉左地址,要遲D先收到啊~
咩CAMP泥呀? 內容係咩?ONE DAY CAMP?

回覆 6# lokyaobb 的文章

佢地會唔記得架,我4月尾打左電話同佢講轉地址,佢叫我寫信唔使急,6月先寄信喎~但見而家又寄晒信,俾佢地激死  所以都係拿拿林FAX俾左佢地先~

原帖由 tomama_tomama 於 09-5-12 16:02 發表

你都轉咗地址呀?你係唔係打電話返學校轉架?我成日都驚佢地唔記得,到時我收唔到註冊信就慘喇

醒目開學勳章

原帖由 tomama_tomama 於 09-5-12 16:02 發表

咁即係你地未收到信, 真係要打去學校再double check 佢地有無 update 到你地個新地址.

因今次既信係summer camp 同 要交1st sem 既書薄費, 5月22日deadline 喎.

個 summer camp 係 7月成個月的, 分2個session, 2星期一個 session, 日日番學校 2 hr, 內容有story time, gym, tea time, 飲食禮儀, 是小朋友自己上堂, 家長不可在場的.  其實都好的, 比小朋友實習下番學, 自己試下, 但個price 一d 都唔平.  如你未收到信, 想知個 price, 我 pm 你, 呢到太公開, 唔多好講銀碼.

原帖由 monkey05 於 09-5-12 22:29 發表

咁即係你地未收到信, 真係要打去學校再double check 佢地有無 update 到你地個新地址.

因今次既信係summer camp 同 要交1st sem 既書薄費, 5月22日deadline 喎.

個 summer camp 係 7月成個月的, 分2個session,  ...

真係唔該晒你丫~咁我呢個星期收唔到打電話double check先~ 我都想知幾多錢呀?書薄費,校服同個camp,一定唔平   如果太貴就參加一個session,我老公話playgroup已經係適應,叫我唔好join喎~你pm我再睇下價錢先~

原帖由 monkey05 於 09-5-12 22:29 發表

個 summer camp 係 7月成個月的, 分2個session,  ...

我今日都收到信喇,個camp都幾貴,宜家仲考慮緊報唔報!係呢,你會唔僧報晒2個session 呀?唔知有無人有小朋友之前join過,對佢地呢個camp有咩評價呢?

醒目開學勳章

原帖由 lokyaobb 於 09-5-13 01:37 發表

我今日都收到信喇,個camp都幾貴,宜家仲考慮緊報唔報!係呢,你會唔僧報晒2個session 呀?唔知有無人有小朋友之前join過,對佢地呢個camp有咩評價呢?

我老公講既野同TOMAMA 個老公講既一樣呀, 男人既見解唔同我地咁.  唉, 所以, 我仲未SEND CHEQUE 呀.  再同老公傾下先.

原帖由 monkey05 於 09-5-13 10:33 發表

我老公講既野同TOMAMA 個老公講既一樣呀, 男人既見解唔同我地咁.  唉, 所以, 我仲未SEND CHEQUE 呀.  再同老公傾下先.

唉,我老公都係咁講呀,所以佢咪叫我問下有無人之前join過,有咩評價囉,但都無人覆既,宜家都唔知點好

re: summer camp

唔該MONKEY05 PM我,真係都幾貴喎~
我覺得學校睇到我地媽媽既心態,開個CAMP要大家參加,媽媽一定諗要比他人快D適應,好似人上我個BB唔上就跟唔上既心態。 基本上大家報N班都預左開學一齊適應架啦~學校擺明玩野

而我自己剛剛在諗。。。俾咁多$$上(SUMMER CAMP)如果內容好似N班咁,其實係即學前PLAYGROUP,倒不如留返D$$買套有用既教材及書籍俾BB仲好似有價值D又可以用兩三年(有D唔止),因為教材及書籍用得好,一定可訓練品格及英文,都大把選擇啦~

HAHA。。。如果人人唔上,咁學校都冇乎要當九月初兩星期係適應期,咁大家咪無咁擔心自己BB跟唔上別人之餘,老公銀包又可以慳返,一舉兩得~ 唔知大家覺得學校係咪咁?!

原帖由 tomama_tomama 於 09-5-14 00:27 發表
唔該MONKEY05 PM我,真係都幾貴喎~
我覺得學校睇到我地媽媽既心態,開個CAMP要大家參加,媽媽一定諗要比他人快D適應,好似人上我個BB唔上就跟唔上既心態。 基本上大家報N班都預左開學一齊適應架啦~學校擺明玩野 mouth:" />

而我自己剛剛在諗。。 ...

其實如果join晒2個session,仲貴過一個月既學費呀,諗落學校真係有d搵笨

hello,

我女女會係local am. 我都有d擔心個女番學適應唔到.. 所以...報了一個sec....睇完你地的見解..覺得自己蠢咗tim.... 其實我自己都諗住俾亞女去學下暑期班個d....諗住橫店都要揾..有個現成既...就報咗啦... 總之一早上黎問下大家的意見先啦..唉!

原帖由 lokyaobb 於 09-5-15 01:26 發表

其實如果join晒2個session,仲貴過一個月既學費呀,諗落學校真係有d搵笨
‹ 上一主題|下一主題