用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 請問培僑收得多唔多根德園既學生?
go

請問培僑收得多唔多根德園既學生?

本人都好希望小兒可以入讀培僑, 始終kv都係傳統幼稚園...可能大家教學方向唔係好同.....

有無家長知道培僑舊年. 今年收幾多kv學生?  謝謝!

本人都好希望小兒可以入讀培僑, 始終kv都係傳統幼稚園...可能大家教學方向唔係好同.....

我大少現G1, 他那班有一個KV同班同學, 我知另一班都有個KV同班的同學, 大少話大概5-6 個KV學生 ( 不知是否正確 )

原帖由 cacamummy 於 09-3-11 09:36 發表

小女又係KV-K2學生,諗緊培僑.但幾時opening day and interview time?
Yes, KV係傳統稚園, 但你話教學方向唔同?是否培僑輕鬆好多?可否分享?

原帖由 cacamummy 於 09-3-11 09:36 發表

- 你可留意下學校個網頁 ! 現在都無資料 !

- 我大少讀得很開心, 每天雖然很早起床 , 只要我話 : 不如再睡不好返學, 那麼他便會快快爬起來呢 !

- 至於教學方法, 上星期有個人對我說, 點解你那麼 "晒" 個仔讀 KV, 小一讀培僑, 那你的方向不是錯了嗎 ??? 但我十分了解我大少的性格, 我不覺有錯, 況且我不是一個要小朋友好傑出, 只要他的人生活得開心

原帖由 sit_karen 於 09-5-20 16:48 發表
小女又係KV-K2學生,諗緊培僑.但幾時opening day and interview time?
Yes, KV係傳統稚園, 但你話教學方向唔同?是否培僑輕鬆好多?可否分享?