用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有無返過 Best Concept 既媽咪?
go

有無返過 Best Concept 既媽咪?

有無返過 Best Concept 既媽咪?

請問你地個小朋友返到幾大個先唔再返?

我個仔仔己返了半年, 本人好喜歡呢間學校.  不個仔仔將會返pn, 如果繼續返BC, 佢每日既schedule會好密.  

我想知大家覺得 BC 適合小朋友返到幾大呢?  有無小朋友返左一段時間後, 唔鍾意返 BC?
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

k1都冇打算返其他學校,繼續係bc讀,因為諗住考is.唔想佢一日趕兩場,以前考左pn,收左都冇讀到.

elmostoney,

請問你的小朋友幾大?
請問你的小朋友返左BC多久?
是否由兩歲開始? 小朋友進步大嗎?
我都考慮緊會唔會報BC.
現在囡囡返緊ims toddler class,
但又想佢返nusery.又怕她辛苦,
所以都考慮緊bc, 當playgroup 咁返.

我都想知呀, 我bb 16 個月, 已wait 了7月底返 bc。我個人想他返 bc 多過 pn.. 但我住 tko.. 要每天有他到 tst上堂有點困難

我個女呢個月三歲.  九月本來要返k1.

Hi all, 
Does anyone know if the toddler class of Best Concept is conducted is English or Cantonese?  Thanks.

醒目開學勳章

國語 & 英文;

原帖由 feiji 於 09-6-6 23:53 發表
Hi all,
Does anyone know if the toddler class of Best Concept is conducted is English or Cantonese?  Thanks.

Hi kiki1016

我BB而家22MTHS, 剛收收到BC通知8月可以返學,但我地要9月先有時間帶BB去, 我都係住係TKO, 都為搭車頭痛緊!!
我地會返下午, 你呢?? 唔知有焦機會見到呢???

原帖由 kiki1016 於 09-5-27 09:52 發表
我都想知呀, 我bb 16 個月, 已wait 了7月底返 bc。我個人想他返 bc 多過 pn.. 但我住 tko.. 要每天有他到 tst上堂有點困難

可以搭296D巴士 (尚德開出) . 如果唔塞車好快到, 可惜我試過搭, 通常2:00 後土瓜灣至佐敦都好塞. 反而早上比較好小小.
或者搭地鐵 (港島線再轉尖沙咀).