用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009年9月入讀.....宣小,嘅家長入嚟......傾吓啦! ...
go

2009年9月入讀.....宣小,嘅家長入嚟......傾吓啦! [複製鏈接]

2009年9月入讀.....宣小,嘅家長入嚟......傾吓啦!!

請問有冇人比小朋友讀(升讀小學銜接班)呢?

等小朋友適應新校園,我都擔心...升讀小一,
小朋友會唔適應!!
   0    0    0    0

[quote]原帖由 goodmama2003 於 09-3-3 21:48 發表
沒到6月呵, 都未知會點, 不過我個女多數會讀.

因為我好鐘意宣道. [/quot      我同你一樣都係等緊攪珠結果6月6日....如攪唔到第一志願,就會讀宣小~~~我都好緊張,但我本人都好鍾意宣小....宣小都係一間好學校!

尋日放榜啦!派到冇填過的學校,我就失望,我女就好開心!
佢話鍾意宣道,聽佢話佢班都有好多人考到,不過宣道都係好學校,所以返屋企就即刻fax返封確認信去留住個位囉!
不過,信內話今年學校要油漆翻新所以冇暑期班,敢即係有冇適應班呢?好想返咗適應班先開學呀!
下星期六去註冊問清楚先!大家問咗d咩,就係度通報吓,等大家都知多d啦!

星期六註冊啦!好似嗰日要見樂器導師,導師會問小朋友鍾意學咩架,大家要準備吓!我同事話學聲學都好,出面好貴,但宣道樂器出名,好似學樂器好d!

alc,

~13/6(星期六) 註冊日
只是辦理註冊手續
(分別用二張支票繳付九月份學費及簿冊費),
註冊當日,可買埋新書、訂造校服、介紹校車服務、
書包、訂午膳、辦理自動轉帳手續(要帶存摺)...

~25/7(星期六) 迎新日
家長在禮堂聽迎新講座,
小朋友穿整齊校服,上課室拍攝個人照片
及接受樂器導師面試.

~27/8(星期四) 小一適應日
上午九時至十一時,
穿整齊校服,準時到校.
*詳情見六月九日寄出之黃色小一新生通告.

原帖由 alc 於 09-6-10 19:49 發表
星期六註冊啦!好似嗰日要見樂器導師,導師會問小朋友鍾意學咩架,大家要準備吓!我同事話學聲學都好,出面好貴,但宣道樂器出名,好似學樂器好d!

係喎!攪錯咗添!
星期六要訂校服,咪要同小朋友去?但依家停課,可唔可以帶架?
另外,我份黃色通知信內說有午膳回條,但我沒有.我又想問校車可否只搭去程的呢?

全新宣道小學(2009小一)新書一套(原價$1720.3。現售$1200)

有單據原價$1720.3。現售$1200保證全新連包書膠套,另有宣道女裝校服9號碼兩套,原價$240,現售$150。因小女登記後另有選擇,所以用不著。

只欠8本書:

Longman-Primary Longman Elect listening 1A

Longman-Primary Longman Elect listening 1B

Longman-Primary Longman Elect Reading 1A

Longman-Primary Longman Elect Reading 1B

New General Studies 1-2 Going to school (09 R/P)

New General Studies 1-3 Home (09 R/P)

New General Studies W/B1-2 (09 Reprinted)

New General Studies W/B1-3 Home (09 R/P)

上述書要自己買,價值$236.6元,有書單無需查詢學校。

有興趣電:66793919

‹ 上一主題|下一主題