用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 你地中一會唔會買哂新書?
go

你地中一會唔會買哂新書?

個女小學已用小小舊書...
我應承佢中一頭個年用新書. 雖然佢都話無所謂,用舊書無所謂, 不過我都係會豪一次比佢.
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

醒目開學勳章

唔會,我兩個好重皮,一定買舊書,轉版就迫住買新書,同埋囡間學校,有幾本學校係供應偱環再用.

我會買新, 無時間去搞

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

原帖由 Henrymama 於 09-7-10 22:58 發表
睇過中英數d舊書內有太多notes, 中史又轉版, 謂有買新書, 而其他科, music, science, IT, Geo, 地圖集, 聖經就係學校買到舊書, 3折 慳左$600

學校有得賣就好,個囡間無得賣,不過有d二手書都好新凈,但係只係二三十蚊.

HI dder :
又係lee度見到你~早晨!!
我仔用少少舊書呀, 佢都冇問題, 我0願慳落黎果d $比少少佢做0用$ lor, 其實有d舊書都好新架, 1/2用舊, 1/2用新lor, 因為新書實在好貴呀, 我重2個仔tim quote]原帖由 dder 於 09-7-10 21:09 發表
個女小學已用小小舊書...
我應承佢中一頭個年用新書. 雖然佢都話無所謂,用舊書無所謂, 不過我都係會豪一次比佢. [/quote]
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

me too~
大仔果時間學校ng搞舊書買賣, 我就出去舊書店睇, 好煩架要去好多次都未必買齊,而且成日怕ng arm。
而家細仔學校有舊書, 而且一定arm, 所以我會買舊書, 慳黎做校服, 買書包ma

原帖由 sukkiu 於 09-7-11 07:24 發表

學校有得賣就好,個囡間無得賣,不過有d二手書都好新凈,但係只係二三十蚊.
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

我都會買少量舊書, 真是慳很多錢的. 好彩亞女學校有舊書買, 唔洗周圍藤.

中一頭個年用新書~
小魔怪係2004年11月28日出世la~~~9個月先識坐定定~12個月先識爬爬 ~14個月先識放手企~16個月先學扶o野行~17個月識行la

學校度都有舊書賣,不過係53折,冇你甘平.
我會中二先買舊書,因睇過好多都轉版同好多螢光筆.

原帖由 Henrymama 於 09-7-10 22:58 發表
睇過中英數d舊書內有太多notes, 中史又轉版, 謂有買新書, 而其他科, music, science, IT, Geo, 地圖集, 聖經就係學校買到舊書, 3折 慳左$600
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

me too !!   
人生有幾多過中一????

原帖由 於 09-7-11 14:14 發表
中一頭個年用新書~

又比你追蹤到...
just to say " hi "
你大仔邊間?

原帖由 0120 於 09-7-11 09:45 發表
HI dder :
又係lee度見到你~早晨!!
我仔用少少舊書呀, 佢都冇問題, 我0願慳落黎果d $比少少佢做0用$ lor, 其實有d舊書都好新架, 1/2用舊, 1/2用新lor, 因為新書實在好貴呀, 我重2個仔tim quote]原帖由 dde ...

醒目開學勳章

中一頭個年我會買新書
MELODY

我今日買左啦, TOTAL 2000到啦, 算啦頭一年, 等佢開心D啦

簽名被屏蔽

剛剛買晒(只欠一本),攞到死死下,盛惠3,700元

簽名被屏蔽

嘩!!! 你地就好啦...打了9折都要$3,600

原帖由 Henrymama 於 09-7-11 16:19 發表

你間中學d書算平lor, 我阿仔間如買全新書, 要$2700, 仲有一本聖經要開學後再買

醒目開學勳章

hi,

上年暑假樂富吉吉島有什麼宣明會義賣舊書,你可查詢一吓,字典都係幾十蚊一本!!

yuk hei mum

原帖由 blytheBB 於 09-7-12 16:27 發表
你地有無買埋本英文字典 ar,
我地就用longman字典連cd,
$203 ga,
買唔買好呢,
另外有無第二d 牌子會好d ar?

姪女話睇下朋友有冇舊書......等佢消息先.