用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 教材 for 1歲BB
go

教材 for 1歲BB

bb現1歲了, 想教佢英文, 唔知邊套教材好用,

現在留意緊這幾套:
Your Baby Can Read, Phonics Kid, Noddy, Disney, English Time
太多了, 唔知點揀好

而我是在職媽媽, 只有sat & sun 才可以接bb回家.

請問有邊套較合適呢? 請指教一下.

THX SO MUCH!!

醒目開學勳章

我也在考虑紧这些教材,我很想买套 YOUR BABY CAN READ,给BB用 , 但不知道在哪里买 ,你能告诉我吗? 唔该晒

醒目開學勳章

原帖由 LWMQWLD 於 09-7-28 18:06 發表
我也在考虑紧这些教材,我很想买套 YOUR BABY CAN READ,给BB用 , 但不知道在哪里买 ,你能告诉我吗? 唔该晒

http://infantlearning.com/cn/

醒目開學勳章

原帖由 cathyb 於 09-7-28 17:02 發表
我bb現在1歲了, 想教佢英文, 唔知邊套教材好用,

現在留意緊這幾套:
Your Baby Can Read, Phonics Kid, Noddy, Disney, English Time
太多了, 唔知點揀好…

而我是在職媽媽, 只有sat & sun 才可以接bb回家.

...

以我所見~ english time 好多書, 如果小朋友唔係跟你住, 可能有d浪費
phonics~ 睇吓你想教睇字先定教讀音先啦, 我個人覺得 教有意義嘅字然後再教phonics會好d, 如果唔係, phonics好似好悶咁~

我响bb7-8個月時買咗ybcr, 仲要買咗兩套, 一套放响婆婆度, 叫公公每日响bb精神嘅時候播一次 (家長指引話2-3次) weekend我有時又會播吓~ 到bb睇咗2-3個月就已經認到d字, 嗰時佢未係好識講嘢!
之後~ 其實我都請咗工人接返阿仔返屋企, 工人好好心機讀字咭~唔係flash!  阿仔未識叫媽媽已經識讀 starter d 字!

我諗~ 如果講價錢,效益以及付出時間, ybcr都係幾好嘅選擇!
之後~ 其實我無跟其他system, 用ybcr d 咭同埋一d letter card, 同bb玩phonics, 兩歲唔夠已經會自己試讀d未見過嘅字, 仲係好多時啱添呀!

醒目開學勳章

原帖由 kerkermui 於 09-7-29 09:26 發表

http://infantlearning.com/cn/

唔该晒!
之前在这里看到有些家长说 ,这里订货没收到货的,但后来 不知道她们有无收到.知唔知香港哪里有得买吗?

醒目開學勳章

原帖由 LWMQWLD 於 09-7-29 16:15 發表

唔该晒!
之前在这里看到有些家长说 ,这里订货没收到货的,但后来 不知道她们有无收到.知唔知香港哪里有得买吗?

我自己訂過一次, 送俾朋友
ok 收到無問題, 不過我係用公司地址, 佢地係courier送嘅, 無乜理由收唔到, 又有email confirm...

醒目開學勳章

原帖由 kerkermui 於 09-7-29 18:05 發表

我自己訂過一次, 送俾朋友
ok 收到無問題, 不過我係用公司地址, 佢地係courier送嘅, 無乜理由收唔到, 又有email confirm...

好 的 ,唔 该 晒 你 的 回 答:)

醒目開學勳章

原帖由 oily 於 09-7-30 01:08 發表
但係我之前check過而家美國網址果套係唔齊架, 冇左Your baby can learn 5本書架, 所以令人以為平左! 所以我都係等荃灣新代理d貨, 佢地話會齊set, 是全新版, 今個禮拜尾到貨, 佢地仲話8月7-9日喺會展BB expo 專誠請到 ...

是 不 是 杨 屋 道 个 间 啊,昨 天 我 也 去看 了 一 下 ,也 是说  周 末 才 到 货

我都有興趣, 我上過英國既website睇過, us$199.

我想問下荃灣新代理既名同地址, 等我星期六, 日上去睇下先.

原帖由 oily 於 09-7-30 01:08 發表
但係我之前check過而家美國網址果套係唔齊架, 冇左Your baby can learn 5本書架, 所以令人以為平左! 所以我都係等荃灣新代理d貨, 佢地話會齊set, 是全新版, 今個禮拜尾到貨, 佢地仲話8月7-9日喺會展BB expo 專誠請到 ...
Caca & Baby Caron

我發現YOUR BABY CAN READ有很多間都說自己是代理,楊屋道那間以及有間是G字頭在尖沙咀的,是不是真的代理?