用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼潛playgroup
go

幼潛playgroup [複製鏈接]

剛收到信下期playgroup取錄,不過個時間麻麻地,係咪真係好值得比bb上?
   1    0    0    0

請問你係邊間呀 ?

你bb幾大啊??
你就好啦,今期我抽唔到,其實費用咁ok,應該俾佢上,俾bb多d接觸其他小朋友,對佢社交方面都好好多架,如果我係你,我會珍惜今次既機會啦,而且好難抽中,導師們全是都很有經驗及專業架,應該試下啦!

醒目開學勳章

如果你無其他嘢好玩.. 都ok嘅
但係如果時間唔好, 就唔值!

我同個仔一歲時上過~ 唔值咁多人爭住上囉!

原帖由 wongfelix 於 09-7-6 22:48 發表
剛收到信下期playgroup取錄,不過個時間麻麻地,係咪真係好值得比bb上?

你bb幾大?綜合我d朋友o既意見:
如果係一歲前o既話, 咁就值得上.
如果已經歲幾, 咁就....
我返左3堂都退左學lu, 唔想浪費時間.(仔仔而家1.5歲)

WHY after one year old is not good ar??
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/vWMMp8.png[/img][/link]

原帖由 mianyang_99 於 09-7-7 10:20 發表

你bb幾大?綜合我d朋友o既意見:
如果係一歲前o既話, 咁就值得上.
如果已經歲幾, 咁就....
我返左3堂都退左學lu, 唔想浪費時間.(仔仔而家1.5歲)

我覺得睇下哪位導師教啦,個別導師是不錯的,而家我上第三期,上兩期我覺得學到野,大人也玩得投入;但到今期就覺得安排的活動唔吸引,有點浪費時間的感覺。不過上幼潛無得比你揀導師呢。

mianyang,你說你退學,咁咪晒左d學費囉,點解唔上埋佢呀。

醒目開學勳章

原帖由 wclara30 於 09-7-7 10:36 發表
WHY after one year old is not good ar??

基本上市面有好過佢~ 平過佢, 又唔駛爭嘅選擇

上幼潛, 係玩玩具, 然後吹唱歌仔, 再大小肌肉訓練, 然後又玩玩具!
一個鐘入面有20min係玩玩具, 加3個活動

講唱歌, 佢d歌好難聽 (唔啱音嘅廣東話) 建議鍾意唱遊嘅就join kindermusik
大小肌運動..  都ok嘅, 不過我覺得上打正旗號train大小肌嘅pg好好多! e.g. Sam Sir
因為仲會教埋家長點揀玩具, 小朋友有某d問題點教.. 專業過幼潛d姨姨喎!

最最重要嘅係~ 唔駛排隊排親c!

我都收到信~ 我係再同bb報o既
其實, 我bb宜家都join緊, 感覺ok. 如果要求唔高, 比bb同d小朋友玩下都好

原帖由 kerkermui 於 09-7-7 12:41 發表

基本上市面有好過佢~ 平過佢, 又唔駛爭嘅選擇

上幼潛, 係玩玩具, 然後吹唱歌仔, 再大小肌肉訓練, 然後又玩玩具!
一個鐘入面有20min係玩玩具, 加3個活動

講唱歌, 佢d歌好難聽 (唔啱音嘅廣東話) 建議鍾意唱遊嘅就j ...

都唔係呀, sam sir 都要排隊至有得上家.

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 09-7-7 14:05 發表

都唔係呀, sam sir 都要排隊至有得上家.

起碼唔駛朝早5-6點出門口.. 去TST排隊嘛!

原帖由 蛋撻 於 09-7-7 12:19 發表

我覺得睇下哪位導師教啦,個別導師是不錯的,而家我上第三期,上兩期我覺得學到野,大人也玩得投入;但到今期就覺得安排的活動唔吸引,有點浪費時間的感覺。不過上幼潛無得比你揀導師呢。

mianyang,你說你退學,咁咪晒左d學費囉, ...

hi, 蛋撻

我有充分理由, 所以佢地refund返d剩下的堂數錢給我.

其實大家o既小朋友都係1.5歲 (0801), 幼潛o既活動對佢地來說是簡單, 而且流程安排亦有點兒粗疏, 我返緊協康, 課堂內容豐富得多, 硬件方面更加優勝,  但每堂只需$150.但協康o既位就真係好少好少.

原帖由 kerkermui 於 09-7-7 14:10 發表

起碼唔駛朝早5-6點出門口.. 去TST排隊嘛!

咁就真係太crazy啦.

原帖由 mianyang_99 於 09-7-7 14:15 發表

hi, 蛋撻

我有充分理由, 所以佢地refund返d剩下的堂數錢給我.

其實大家o既小朋友都係1.5歲 (0801), 幼潛o既活動對佢地來說是簡單, 而且流程安排亦有點兒粗疏, 我返緊協康, 課堂內容豐富得多, 硬件方面更加優勝,  ...

原來如此~

原來大家都係0801呢!我發覺唔同導師設計的活動是完全唔同的,我地導師玩的主要是大肌肉、手眼協調等,但同事個仔的導師安排的仲有埋認知同自理能力,豐富得多,而且講解好詳細。所以睇你好唔好彩遇著個教法活潑又肯花心機的導師啦!

我家附近都有協康,口碑幾好,可惜時間唔岩。幼潛周六日班加到成200蚊一堂,協康相對來說抵d喎!

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 09-7-7 14:17 發表

咁就真係太crazy啦.

我識嗰d媽媽, 真係晨咁早去排隊, 咁先攞到心儀時間地点上堂呀! 次次報名日都有超過50人排隊架!
所以我先覺得唔值! 又唔係平喎~ (其實有d貴添!)

原帖由 kerkermui 於 09-7-7 18:14 發表

我識嗰d媽媽, 真係晨咁早去排隊, 咁先攞到心儀時間地点上堂呀! 次次報名日都有超過50人排隊架!
所以我先覺得唔值! 又唔係平喎~ (其實有d貴添!)

而+改進不少. 郵寄, 然後抽籤.

醒目開學勳章

原帖由 MAMAMEEE 於 09-7-7 21:18 發表

而+改進不少. 郵寄, 然後抽籤.

icic~
我落後喇!

原帖由 蛋撻 於 09-7-7 14:45 發表

原來如此~

原來大家都係0801呢!我發覺唔同導師設計的活動是完全唔同的,我地導師玩的主要是大肌肉、手眼協調等,但同事個仔的導師安排的仲有埋認知同自理能力,豐富得多,而且講解好詳細。所以睇你好唔好彩遇著個教法活潑 ...

其實我個幼潛導師都唔錯, 好投入兼鬼馬, 但係佢地o既內容實在太弱啦, 加上地方又細, 我個仔堂堂入到課室無耐就要向門口走, 呢d情形係其他pg未有發生過.:;pppp:
所以我覺得咁多人報佢, 都係名牌效應. 但佢又唔係咁deserve做名牌lor

原帖由 kerkermui 於 09-7-7 22:10 發表

icic~
我落後喇!

恐龍媽, 咁sam sir覆左你未呀, 下期返幾點??

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 09-7-8 10:15 發表

恐龍媽, 咁sam sir覆左你未呀, 下期返幾點??

未呀~

會所又唔敢開班, centre又無乜位~
悶c人喇! 阿仔一日話要上pg呀!!!!
‹ 上一主題|下一主題