用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2009-K1 大召集
go

創價 2009-K1 大召集 [複製鏈接]

我個仔讀下午班, 多多指教!!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我個女都係下午第一組呀!

hi natalielin,

你好!! 係唔係有姐姐係創價讀緊架??
咩係下午第一組? 我都唔知第幾組喎!

原帖由 natalielin 於 09-8-7 02:48 發表
我個女都係下午第一組呀!

你地好!
我個囡係下午班第二組。請多多指教。

醒目開學勳章

原帖由 kimmiechiu 於 09-8-7 12:50 發表
hi natalielin,

你好!! 係唔係有姐姐係創價讀緊架??
咩係下午第一組? 我都唔知第幾組喎!

係呀,大女升k2
學校寄比你張通告有寫架,你睇下呀!

星期六家長會喇bor,你地買左鞋未呀?
我買左鞋,不過鞋貼訂左未到手呀!
仲有相都未影,一陣去影埋!

natalielin,

你好呀,我想問對鞋可以係邊個位寫名架?
咁平時著咩鞋返學架?

我想問你地住邊區架?
我住將軍澳,你地係唔係都係搭校車呢?

大家好, 我個女桐桐都是下午班. 住在將軍澳, 搭校車.

我個仔今年都是K1下午班,但未知邊一組?

醒目開學勳章

原帖由 tolulu 於 09-8-10 10:59 發表
natalielin,

你好呀,我想問對鞋可以係邊個位寫名架?
咁平時著咩鞋返學架?

上年我貼左個名(鞋貼)係鞋墊度,老師幫亞女寫左洛遙係鞋"爭"外面度!

平時都係著白波鞋,不過都可以有少少雜色,最好以白色唯主啦!

醒目開學勳章

原帖由 tolulu 於 09-8-10 11:02 發表
我想問你地住邊區架?
我住將軍澳,你地係唔係都係搭校車呢?

我住天水圍架,會自己湊2b返學!

醒目開學勳章

原帖由 MarkJoy 於 09-8-10 14:10 發表
大家好, 我個女桐桐都是下午班. 住在將軍澳, 搭校車.

hello
就快開學喇,haley好開心呀!

醒目開學勳章

原帖由 klncandy 於 09-8-11 00:50 發表
我個仔今年都是K1下午班,但未知邊一組?

你睇返最近寄比你張通告有寫架,係右上角位置!

我大女上年k1都係第一組,唔知會唔會都係個幾位老師呢?

Emily, 細女. 下午班. 未知邊一組喎.

都係要搭校車. 其實唔係太放心架. 不過學校位置咁吊腳. 婆婆都唔知點帶佢返學. 所以迫於無奈俾佢搭校車.

Thanks

原帖由 natalielin 於 09-8-11 02:52 發表

上年我貼左個名(鞋貼)係鞋墊度,老師幫亞女寫左洛遙係鞋"爭"外面度!

平時都係著白波鞋,不過都可以有少少雜色,最好以白色唯主啦!

你好犀利呀,住咁遠仲可以自己湊返學,其實都幾辛苦喎。
我想問有冇話邊一組老師好D架??如果老師好D,返學會開心D。

原帖由 natalielin 於 09-8-11 02:53 發表

我住天水圍架,會自己湊2b返學!

Hi natalielin & 大家,  

真係好遠呀!! 自己送都好幸苦. 你咪要係附近等佢地放學??
要返去睇下係邊組先.
我有對白波鞋,現在返學著緊,都係室內鞋. 我想用返. 但是呀仔現在仲返緊n1. 唔知可唔可以返學個日先帶返去呢?
我諗著n1返到24/8, 25/8就同佢返創價.

相影好,但係未晒, 仲完全唔記得左.

Hi natalielin, tolulu, tscr701nt, klncandy,MarkJoy,

我住官塘架, 都係搭校車,  其實我都好擔心, 我個仔好鬼冇用!! 前之返n1喊足3個月.停左課再返又喊. 真係比佢激c.

返n1時我日日都同佢返學,我先返工. k1返下午我就唔可以送佢,我都怕姐姐搞唔掂.

其實真係好多野擔心:
1. 怕佢下午眼訓. (之前返全日班n1.)
2. 保母車話我屋企附近唔可以泊車, 我地要行10分鐘先到車站,如果落雨都唔知點算, 全程都冇蓋.

我煩緊買鞋. 個女依家著 7 號o岩o岩好. 但係應該過多一排就唔o岩著. 但係買 8 號, 又驚大得濟會仆親. 都唔知點好. 買7 號又好似好浪費(預計只係著得幾個月). 8 號又未o岩著.

醒目開學勳章

原帖由 tolulu 於 09-8-11 12:04 發表
你好犀利呀,住咁遠仲可以自己湊返學,其實都幾辛苦喎。
我想問有冇話邊一組老師好D架??如果老師好D,返學會開心D。

我都係搬左黎一個月咋,未試過由天水圍返學校,不過sat可以試下喇!

其實soka既老師都好好架,我識既幾位都好好,而上年家姐k1時,同bk媽傾計時,覺得每組老師都好好人,好有愛心架,你可以放心,如果你有問題或者有咩擔心都可以同老師講架,佢地好樂意答你架,唔會唔想答/黑面咁架!

醒目開學勳章

原帖由 kimmiechiu 於 09-8-11 16:59 發表
Hi natalielin & 大家,  

真係好遠呀!! 自己送都好幸苦. 你咪要係附近等佢地放學??
要返去睇下係邊組先.
我有對白波鞋,現在返學著緊,都係室內鞋. 我想用返. 但是呀仔現在仲返緊n1. 唔知可唔可以返學個日先帶返去呢? ...

係呀,我要係附近等佢架,不過都係去下圖書館,行下街咁啦,返下媽咪度!

因為之前老師會幫小朋友將鞋寫定名,放好係佢放鞋既位,如果你當日先帶,可能會影響左囉,同埋你接住返,咁囝囝咪冇休息囉!

咁你要快d晒相喇!

我大女個時返n1都喊左1星期,返summer course時,第一日又喊左1個鐘,之後知好玩就冇再喊lu,但返soka冇喊過,可能之前成日都佢講,返學好開心架!

怕佢眼訓,哩樣都唔太怕,因為小朋友有野玩就會唔訓,佢地會自己調節去坐校車時間訓架喇,之前大女都係咁,同埋萬一小朋友真係好眼訓,學校都有特大bb床比小朋友訓既,唔使擔心,小朋友既適應能力好強架!

保母車就真係冇辦法喇,唯有平時叫姐姐帶遮啦,如果真係落雨就要著雨褸lu,上年大女好好彩,校車去到屋企樓下!
‹ 上一主題|下一主題