用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2年班家長 [複製鏈接]

我地係c.

yesterday 有張通告派, 話亞仔手指靈活, 適合厄小提琴wor, 亞仔叫我俾佢學, but 個琴要$600 ga!!

我覺得有d 兒嬉, 佢only 叫亞仔fing 吓d fingers就話佢手指靈活, 張紙仲話佢有節奏感, 我問亞仔miss 點test 佢節奏感, 佢話muk 都冇做過, 所以我唔想佢學, but 佢話miss 叫佢學, 學咗會好好wor, 我心諗, 佢of course 咁講la.
原帖由 詠斯媽咪 於 09-9-9 10:25 發表
話我囡囡適合吹圓號, 要成萬蚊.

不過不失la
原帖由 satdonna 於 09-9-9 18:39 發表
hi  我囡囡2B班..你地又覺得d老師點呢?ok嗎?

亞仔this morning 又問我幾時交通告學小提琴la

暫時OK, 唔算多. E+only half day, 做完homework 仲可以玩.
next week 開始full day 就唔知la.
原帖由 詠斯媽咪 於 09-9-10 13:31 發表
多吾多功課做呀!!

聽到你話冇muk 事都安心d.

你e+搵咗新工未呀??
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-15 02:57 發表
pris_cheng,

我收唔到 pm 喎, please re-send, thanks.

阿囡冇乜事啦, 係氣管炎, 食多一兩日藥應該好 d 啦.

我幫你留意吓la
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-15 16:40 發表
有 send resume 出去, 但未有 feedback.......... 有果 d job 人工又好低.  有冇介紹 ?   我識擔識抬... he he

2... 咁我都可能見過你bor!!
原帖由 IrisCheng 於 09-9-15 23:13 發表

you are right!  i met you last year already.
now you know who is my son

我有俾, but 佢唔會買嘢食, 只不過見家姐有, 佢又想要, and 買咗個新small wallet 俾佢, 佢叫我要擺幾蚊落去先似樣wor.
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-16 09:49 發表
各位媽咪,

你地二年級嘅小朋友有冇要求帶 $$$ 返學小息時買零食 ?

我地d homework 都唔算多, and 亞仔有2days 有課外活動, 我同class teacher 講俾佢係school 做homework ga.

佢做homework 都好分心, 一有人係度, 佢就講多過做, 會俾家姐炳, 叫佢做快d.
原帖由 satdonna 於 09-9-24 00:33 發表
咦!2B又唔係好多喎,平均每日4至5樣,平均中,英各一,數2至3樣咁啦...
不過都要做二,三個鐘...
咪又係做做吓又要飲水,去廁所等等....一D都唔尊心,遲d仲話要課外活動,到時實唔夠時間用啦 ...

我地yesterday 默咗.
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-24 05:58 發表
咁你囡今個星期有冇中默呀 ?

if 佢有得參加, 會有notice 派ga.

yesterday 派咗sports day 張noitce, 你地有冇join??
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-24 08:42 發表
有冇人參加咗"小童軍" ?   係「多元智能課」上嘅, 唔知幾時開始, 因果日就要俾阿囡着運動服.

我會呀!
原帖由 詠斯媽咪 於 09-9-24 08:47 發表
2E班: 10月8號先英文默書.
          中文昨日默咗.

大家會吾會參加運動會....

亞仔有俾老師叫咗去跑, 有3days morning 要練習, e+mon to fri 都著sports wear

我係擁躉嚟ga ma, of course 有la
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-29 14:20 發表
ccbeauty, Iris Cheng,

今年你地有冇 join 伴讀義工 ?

me 2 la, 有時嬲到想打佢地
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-30 01:02 發表
佢有時 so sweet, 有時激死阿媽

2C 派哂la, 亞仔day day 都叫我同佢溫, but 溫得一陣又坎去玩, 真係俾佢激c
原帖由 芸迪 於 09-10-7 09:28 發表

yes, book 1 & 2 ws & peu都未派~

YES, 唔夠瞓就muk 都記唔入! 好多時亞仔話要溫埋先, but 我叫佢一邊溫一邊"釣魚", 我通常叫佢即刻瞓, 佢會唔肯, 咁我話朝早搭車時先溫, 佢先肯去瞓.
原帖由 IrisCheng 於 09-11-12 17:47 發表

家長呀,you are right!  專家話睡眠對兒童是非常重要的。

hi all, long time no see!

e+好鬼busy, 真係好少上嚟!!

owl, new job ok ma??? 希望你做得開心la.

Dear All
long time no chat la.

Iris, 我家少爺果day 係同你仔仔一team ga.
原帖由 IrisCheng 於 10-1-15 18:12 發表
貓頭鷹3號 / 芸迪

thanks for your compliments.
that is the prize for 九東校際遊戲日障礙比賽.  all 6 teammates played well.

‹ 上一主題|下一主題